een-smartwatch-kopen-vergelijken-doe-je-zo
een-smartwatch-kopen-vergelijken-doe-je-zo

Een smartwatch kopen? Vergelijken doe je zo!

Een smartwatch is naast een stijlvol accessoire een handige tool om je gezondheid en sportroutines te monitoren. Veel slimme horloges zijn uitgerust met een stappenteller en hartslagmeter. Meestal kun je je smartwatch koppelen aan een smartphone om zo je gegevens te synchroniseren. De ene horloge is echter de ander niet. Je smartwatch vergelijken met andere modellen is daarom verstandig. Maar waar moet je op letten?

Het merk smartwatch

Samsung Galaxy, Apple Watch, Fitbit, Garmin, en zo zijn er nog veel meer merken smartwatches. Kies er altijd een die je kunt koppelen met je smartphone. Anders kun je bijvoorbeeld geen berichten ontvangen. Let er bij Android op welke versie er op je telefoon staat. Bij iPhone is het model en de iOS versie van belang. Dit kun je vinden bij de Instellingen op je mobiel.

De functies

Kies wat jouw smartwatch allemaal moet kunnen. Hardlopen zonder dat je je mobiel bij moet hebben? Dan kun je met een GPS functie alsnog je workouts tracken. Wil je muziek luisteren vanaf je smartwatch? Check dan of je muziek kan opslaan. Ook met je smartwatch contactloos betalen? Dan moet ‘ie beschikken over een ingebouwde NFC-chip.

De batterijduur

Over het algemeen geldt wel: hoe meer functies, hoe eerder de batterij leeg is. De GPS modus slurpt bijvoorbeeld veel energie. Je wilt natuurlijk het liefst dat je je horloge zo min mogelijk hoeft op te laden. Sommige laden zichzelf op door zonne-energie. Deze smartwatches zijn wel vaak duurder.

Welke smartwatch past (letterlijk en figuurlijk) bij jou?

De maat en het materiaal van je smartwatch

Zeker niet onbelangrijk is dat je horloge past. Meet daarom altijd eerst de omtrek van je pols. En heb je een gevoelige huid of krijg je een allergische reactie van bepaalde materialen? Bijvoorbeeld nikkel. Zoek dan uit van welk materiaal de horloge en het bandje zijn gemaakt. Bij sommige smartwatches kun je ook zelf de bandjes vervangen.

Wil je meer lezen over horloges en lifestyle nieuws? Lees dan verder op online lifestyle nieuws blog mensgoodlife.