exclusief-horloge-bij-van-der-gang
Van der Gang Watches

Van der Gang Watches brengt rust in beweging

Dokkum, 17 april 2019 – Na de positief ontvangen heruitgave van de Original, brengt Van der Gang Watches dit voorjaar een nieuwe 18-karaats gouden editie uit. Deze exclusieve uitvoering van de Original (Ref. 20052GW-TRg) complementeert de huidige lijn en combineert het eigenzinnige karakter van de Original met onmiskenbare luxe. Dit met een beperkte oplage van 337 stuks. Wij lichten in dit artikel aan jou toe wat dit horloge zo bijzonder maakt.

Prachtstuk

Gerodineerde appliques, sierlijk slanke wijzers en een gebalanceerde wijzerplaat. De Original van Van der Gang Watches combineert moeiteloos speelse sportiviteit met een klassiek design. Geen wonder dat Wybe Van der Gang bij het uitbrengen van zijn eerste uurwerk zo nadrukkelijk bekend werd binnen de horloge-industrie. Inmiddels staat dit krachtige en sobere samenspel van design en techniek al 20 jaar symbool voor de kracht van ‘Van der Gang Watches’: Rust in beweging.

Specificaties

Maar waarom vinden wij bij mensgoodlife dit horloge nou zo’n prachtstuk? We benoemen graag onze beweegredenen. De 18-karaats rosé gouden kast van de 20052 heeft namelijk een diameter van 41 mm en lijkt naadloos aan te sluiten op het bolvormige saffierglas, wat het horloge optisch lager doet ogen. De verzilverde wijzerplaat van de Original toont de dag, maand en datum. Praktische informatie, binnen handbereik. Het uurwerk bevat daarnaast de verschillende chronograaf functies, waarmee je nauwkeurig en eenvoudig kunt bijhouden hoeveel tijd er inmiddels verstreken is.

De wijzerplaat spreekt verder tot de verbeelding dankzij de rode schaalverdeling die schitterend combineert met de gouden facetrand en gouden wijzers. De lichte bolling van de wijzerplaat zelf zorgt voor een bijzondere lichtval waardoor de 20052 bij iedere aanblik uniek aanvoelt. En wanneer je vanuit een kikvorsperspectief – ofwel vogelvluchtperspectief – kijkt, dan straalt de horloge vanuit ieder oogpunt.

[divider]Rust in beweging dankzij een gebalanceerd ontwerp[/divider]

Bij de afwerking van de 20052 is gezocht naar de balans tussen klassiek design en eigenzinnigheid. De bruine lederen band combineert moeiteloos met het horloge terwijl de ‘Koninklijk oranje’ drukknop op 2 uur je blik laat stoppen. Het is deze mix van onmiskenbare luxe en design die de gouden 20052 zo uniek doet aanvoelen en een ander perspectief op tijd biedt.

Achtergrond

In 2002 is Van der Gang Watches opgericht. Na meer dan 20 jaar in de fijnmechanica gewerkt te hebben besluit Wybe van der Gang zijn droom na te jagen. “Ik wilde altijd al een keer mijn eigen horloge maken“. Dit met als doel de perfecte mix van functionele techniek en eenvoud in het ontwerp te combineren. Ruim 2 jaar na het eerste ontwerp verkoopt Van der Gang zijn eerste horloge. Handgemaakt en genummerd, want alle Van der Gang horloges worden in beperkte oplage gemaakt. Aangezien het fabriceren van deze eigentijdse horloges veel kennis en kunde vereist, zijn de horloges alleen exclusief verkrijgbaar.

Dokkum

Net buiten het centrum van Dokkum ligt het horlogeatelier van Van der Gang Watches. Hier werken de horloge-/ instrumentmakers volgens veelal Zwitserse fabricagetechnieken aan de meest complexe uurwerkcomplicaties. Dankzij zijn achtergrond in fijnmechanica (ruimtevaart en medische industrie) waarbij alles draait om nauwkeurigheid en details van extreem hoge kwaliteit, weet Van der Gang Watches zich te onderscheiden. Dit door innovatieve productietechnieken toe te passen in een ’traditionele’ horloge-industrie.

Inmiddels wordt gesproken over de enige manufactuur van Nederland. Wybe zelf omschrijft het als een maakconcept en niet als marketingconcept. “Wij maken namelijk bijna alles zelf. Van minuscule uurwerktandwielen en ronsels tot de horlogekast“. Alleen de basisuurwerken komen uit Zwitserland en worden in eigen huis omgebouwd.

Laatste loodjes

Volgens Wybe van der Gang ligt het onderscheidend vermogen echter bij zijn focus op de laatste 5%. De laatste 5% van elk design kost vaak net zo veel tijd en energie als de voorafgegane 95%. Maar de energie die je in dat laatste stukje stopt bepaalt vaak of iets écht goed is.

15 jaar na de verkoop van het eerste horloge heeft Van der Gang Watches een collectie van 5 verschillende modellen opgebouwd. De Original, de Chronograaf, de Classic GMT, de Vlieger en een elegant damesmodel. Elk met een eigen karakter maar allemaal typisch Van der Gang.

Verkrijgbaarheid

De Original (Ref. 20052GW-TRg) van Van der Gang Watches is leverbaar sinds medio april 2019 in een gelimiteerde oplage van 337 stuks. Dit met een prijs van 15.800 euro.

Functies

Een beknopte opsomming van de belangrijkste functies van de 20052:

Uurwerk: Valjoux automatische chronograaf, 7751-kaliber, 25 jewels, tikgetal 28.800, 48 uur gangreserve.

Wijzerplaat: Wit verzilverd, geappliqueerde cijfers en 18 karaat gouden wijzers.

Informatie: Uren, minuten, chronograaf, datum , dag- en maandaanduiding.

Glas: Saffier boxglas, 1-zijdig violet gecoat.

Kast: Rosé goud 5N 18 karaats, rond 41mm, stikstofgevuld.

Prijs: 15.800 euro

Lees meer over horloges voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.