van-zakhorloge-naar-klassiek-polshorloge-met-savunette
van-zakhorloge-naar-klassiek-polshorloge-met-savunette

Van zakhorloge naar klassiek polshorloge met SavUnette

Misschien wel het bekendste en meest gedragen accessoire voor mannen is het horloge. Met een horloge om je pols weet je op elk moment van de dag hoe laat het is. Naast deze welbekende functie van horloges, bieden uurwerken nog veel meer voordelen. Met zo’n klokje om je pols straal je klasse, verzorging, stijl en punctualiteit uit. Er zijn veel verschillende horloges met prachtige kenmerken. Vandaag lichten we de horloges van SavUnette uit.

Het ontstaan van SavUnette en de naam

4 vrienden uit Utrecht deelden een passie voor horloges en zagen het zitten om te gaan ondernemen. Ze waren gecharmeerd van het zakhorloge en wilden iets moois en bijzonders op de markt brengen.. Het begon met een zoektocht aar allerlei zakhorloges waarvan de gaafste geselecteerd werden. Daarnaast werd gevisualiseerd hoe goed de zakhorloges bij een polshorloge pasten. De Savonette kwam als “winnaar” naar voren. Potlood, papier en passers kwamen tevoorschijn om het horloge vorm te geven en een eerste ontwerp lag snel op tafel. De bekende Savonette werd dus getransformeerd tot een klassiek polshorloge. Omdat de basis van elk horloge deze Savonette is geweest, bleef de Savonette ook de basis voor de naam. Als subtiele twist is de letter “o” vervangen door de letter “U”, die staat voor Utrecht. Hier komen de 4 entrepreneurs immers vandaan.

Inspiratie

De inspiratie voor de verschillende horloges was het zakhorloge. De klassieke uitstraling hiervan wilde SavUnette combineren met de praktische toepassing van een “gewoon” polshorloge. Deze combinatie geeft een unieke en interessante uitstraling. Waar zakhorloges vroeger een waar statussymbool waren, doet de kwaliteit van de SavUnette horloges hier niet aan onder. Zo is er een unieke mold ontworpen voor de horlogemakers en wordt er onder andere saffierglas en stainless steel gebruikt.

Drie parels

Wanneer je een kijkje op de website of op de Instagram pagina (@Savunette_utrecht) neemt, zie je al snel drie parels van horloges voorbijkomen. De “Classic Silver Blue” is een ware eye-catcher die met zijn donkerblauwe achtergrond en zilveren randen bij vrijwel elke outfit past. De “Classic Silver White” is ontstaan uit de eerste tekeningen en is om die reden alleen al een favoriet. Beide modellen hebben een traditionele zwarte Italiaanse leren band. De “Classic Gold Black” kunnen we omschrijven als een avontuurlijk en mannelijk model. Dit laatste model komt met een donkerbruine band van leer.

Het draagcomfort van de horloges is overigens subliem. Wij zijn altijd gecharmeerd van leren banden omdat dit naast de klassieke uitstraling, ook erg fijn aanvoelt. Het zit niet in de weg en vormt zich gedurende het dragen naar de pols.

Tempori Parce

Wanneer je de horloges bekijkt kun je niet om het zinnetje “Tempori Parce” op de wijzerplaat heen. Deze Latijnse zin kunnen we vertalen als “bespaar tijd”. Met dit zinnetje willen de mannen duidelijk maken dat het belangrijk is om, in deze snelle samenleving waarin iedereen weinig tijd heeft, tijd te nemen voor een stukje waardering. Zij vinden het belangrijk om te waarderen wat geweest is en wat nog komen gaat. Deze boodschap wil SavUnette uitdragen. Ontdek meer over deze boodschap op www.savunette-watches.com.

Waardeer de tijd die je hebt in deze snelle samenleving, enjoy goodlife!

Lees meer horlogenieuws voor mannen op het lifestyle platform mensgoodlife.