kane watches mensgoodlife
KANE Watches

Waarom Hollywood in de ban is van KANE Watches

Waarom Hollywood in de ban is van KANE Watches? Omdat het verfijnde en Japans minimalistische horlogemerk KANE Watches deze week haar short film toont op de 14e editie van het HollyShorts filmfestival in Hollywood! Een knappe prestatie, want niet eerder heeft een horlogemerk een short film uitgebracht, laat staan met een feature op een filmfestival Hollywood. Het filmwalhalla van de wereld.

De oprichter van KANE Watches, Christopher Rasker, weet wat hij doet. Hij werkte tijdens zijn studententijd bij de Bijenkorf in Amsterdam op de horloge afdeling waar hij zijn smaak ontwikkelde. Deze ondernemer heeft een fingerspitzengefühl voor succes. Indrukwekkend to say the least, want het merk is nog zó jong. Opgericht begin 2017 ligt zijn collectie Japans minimalistische en exclusieve designhorloges al in zo’n 100 winkels in de Benelux.

Wij spraken met Christopher en hebben hem gevraagd naar de ontwikkelingen, zijn short film en de toekomst van KANE Watches. Je leest er alles over in dit artikel en we sluiten af met een te gekke give away!

[divider]KANE Watches[/divider]

Kaizen

Christopher ontdekte tijdens zijn reis naar Tokyo het Japans minimalisme. Hier kwam de inspiratie vandaan om de principes van deze Oosterse filosofie toe te passen op zijn horloge design. Hij heeft een jaar gewerkt aan de perfectie van het ontwerp. Door alles strak te houden komt de essentie van het horloge naar voren: tijd en stijl. Zo krijgt het zijn exclusieve uitstraling. Een bijzondere twist op het Japans minimalisme is dat elk horloge speciaal ontworpen is zodat je 5 stijlen in 1 hebt. Door speciaal geselecteerde materialen van Japans leer en stalen mesh voor de verwisselbare klik-bandjes, kan je altijd je look upgraden – zonder gereedschap.

HollyShorts, Hollywood

Deze week is de short film van KANE gefeatured op het prestigieuze HollyShorts Film Festival in Los Angeles. HollyShorts is een internationaal filmfestival waarbij de short film centraal staat. Met nominaties in de categorieën Best Short, Best Cinematography Short, Best Music Video, Best Music & Best Title is KANE een grote kanshebber. Het festival loopt van 9 tot en met 18 augustus en heeft een selectie van in totaal bijna 400 short films. Wij zijn enorm benieuwd welke prijzen ze in de wacht gaan slepen!

KANE Watches – It’s your time

Voor Christopher wordt een droom werkelijkheid. Zijn bedrijf bestaat pas officieel 1,5 jaar en nu al heeft hij een short film gelanceerd samen met Hollywood-producer Brendan Gabriel Murphy. Wie je al niet in je netwerk kan hebben he? Door de bewondering die Brendan heeft voor het levenswerk van Christopher ontstaat al heel snel het idee om dit unieke project te starten. De titel van dit project? It’s your time. Passender kan haast niet bij dit horlogemerk. Binnen acht weken was de samenwerking rond en met vijf intensieve dagen filmen waren ze enorm dichtbij het eindresultaat. Op de set werkte Christopher samen met 20 tot 30 man en bij de clubscene waren meer dan 100 KANE fans en klanten als figuranten betrokken. Een geweldig megaproject. Funfact: Christopher speelt zelf de hoofdrol.

What’s next?!

Neemt iemand als Christopher, die in een korte tijd zoveel heeft bereikt, een break? Nee, in tegendeel. Hij is allang bezig met zijn plannen voor het najaar en 2019. Hij kan er nog niet alles over zeggen maar wat wij mogen verwachten is een nieuwe lijn van designhorloges in de stijl van het Japanse zenboeddhisme. Het maakt deel uit van zijn Kaizen filosofie en staat symbool voor de eerste stap naar verlichting. Hij zet in op een grootschalig crowdfund project en is zijn dreamteam aan het samenstellen die gaat helpen om de nieuwe lijn te realiseren. Het gaat allemaal onder onze neus gebeuren, hartje Amsterdam!
KANE-logo

[divider]Weggeefactie KANE Watches x mensgoodlife[/divider]

Wil jij het Goud Zwarte KANE horloge, de Gold Club, winnen die Christopher zelf draagt in de short film? Doen dan mee aan deze actie:

LIKE mensgoodlife + KANE Watches op Facebook
SHARE het artikel
TAG vrienden die dit horloge geweldig gaan vinden!
De winnaar maken wij eind augustus bekend

Meer over KANE Watches lees je op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.

[divider]KANE Watches visibles[/divider]

lane-silver-steel

Ontdek meer horloges voor mannen en mode op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.