kleding

5 tips om je beter te stijlen

Iedereen wil er graag goed uitzien, maar soms kan het lastig zijn om de juiste stukken kleding en accessoires te kiezen. Het is belangrijk om jezelf goed te stijlen, zodat je zelfvertrouwen uitstraalt en je goed voelt in wat je draagt. In dit artikel geven we een aantal handige tips om jezelf beter te stijlen.

Tip 1: Ken je lichaamstype

Het is belangrijk om te weten welk lichaamstype je hebt, zodat je hierop je kleding keuze kunt aanpassen. Ben je bijvoorbeeld een appel, een peer of een zandloper? Bij een appelvormig lichaam kun je het beste kiezen voor kledingstukken die de taille accentueren en de aandacht van het middel afleiden. Bij een peervormig lichaam kun je beter kiezen voor kledingstukken die de nadruk leggen op de schouders en het bovenlichaam. Bij een zandloperfiguur kun je juist kledingstukken kiezen die de taille benadrukken. Neem een kijkje bij Girav voor een groot assortiment aan kledingstukken voor elk lichaamstype.

kleding girav polo

Tip 2: Kies de juiste kleuren kleding

Het kiezen van de juiste kleuren kan een groot verschil maken in hoe je eruitziet. Sommige kleuren staan beter bij bepaalde huidtinten en haarkleuren dan andere kleuren. Het is ook belangrijk om te kijken naar welke kleuren goed bij elkaar passen en welke kleuren juist vloeken. Als je hier moeite mee hebt, kun je altijd hulp vragen aan een vriend of vriendin, of een stylist inschakelen.

Tip 3: Investeer in goede basics

Goede basics zijn essentieel voor een stijlvolle garderobe. Denk hierbij aan goede jeans, Girav poloshirts, een zwarte blazer en een paar goede schoenen. Deze basics kun je makkelijk combineren met andere kledin gstukken en zijn tijdloos, waardoor je er jaren plezier van kunt hebben.

kleding

Tip 4: Accessoires maken de outfit

Accessoires kunnen een outfit maken of breken. Kies daarom voor accessoires die passen bij de stijl van je kleding. Bij een casual outfit kun je bijvoorbeeld kiezen voor een paar sneakers en een leuke tas. Bij een chique outfit kun je juist kiezen voor hakken en een clutch. Ook sieraden kunnen een outfit compleet maken. Kies hierbij voor sieraden die passen bij de kleur en stijl van je kleding.

Tip 5: Experimenteer met je kleding

Het kan soms eng zijn om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuwe stijlen en combinaties. Toch kan dit juist heel verfrissend en leuk zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een kledingstuk te dragen dat je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen, of combineer verschillende prints met elkaar. Wie weet ontdek je wel een nieuwe stijl waar je je helemaal goed bij voelt.

Ontdek meer mannenkleding op lifestyleblog mensgoodlife.