bamboe-ondergoed-alle-voordelen-op-een-rij
bamboe-ondergoed-alle-voordelen-op-een-rij

Bamboe ondergoed: alle voordelen op een rij!

Tot op heden dragen de meeste mensen veelal katoenen ondergoed. Maar wanneer je eenmaal ondergoed van bamboe hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar katoenen of synthetisch ondergoed. Bamboe is een grassoort en bestaat uit lange stengels die de hoogte ingroeien met knopen, waaraan zich de bladeren van de bamboeplant ontwikkelen. Het dragen van ondergoed gemaakt van bamboe brengt een aantal voordelen met zich mee. Vooral als je gaat backpacken of roadtrippen is dit artikel onmisbaar in je tas!

[divider]Bamboe ondergoed[/divider]

#1 Vochtabsorberend

De holle structuur van bamboe zorgt ervoor dat het tot 70% meer vocht opneemt dan katoen. Als het zomer is of als je aan het rondreizen bent in een warm land, kan dit zeker goed van pas komen om je koel te houden. Maar ook wanneer het juist koud is, kan bamboe ondergoed er voor zorgen dat je je warmte behoudt.

#2 Milieuvriendelijk bamboe ondergoed

Tegenwoordig is de vraag naar katoen ontzettend groot. De katoenplanten kunnen daarom niet meer op een natuurlijke wijze groeien. Om de groei te stimuleren moeten de planten gevoed worden met veel water, pesticiden, kunstmest en insecticiden. Dat is dus niet echt milieuvriendelijk. Daarentegen kunnen bamboeplanten op een natuurlijke wijze tot wel ongeveer 1 meter per dag groeien! Zoals we hierboven al vertelde heeft de bamboeplant een absorberende werking. Hierdoor zal hij zichzelf ook makkelijk kunnen voorzien van water en hoeven er dus niet veel extra voedingsmiddelen aan te pas te komen.

[divider]Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld![/divider]

Ook blijft bamboe ondergoed langer goed, waardoor je dus minder snel nieuw ondergoed hoeft aan te schaffen. We kennen het allemaal wel dat je katoenen ondergoed na een tijd vervaagd of kapot gaat na enkele wasbeurten. De sterke vezels in bamboe zorgen ervoor dat jouw ondergoed lang mooi en vormvast blijft.

#3 Antibacteriële werking

Ten slotte, is bamboe ook een erg fijne stof om te dragen. Er zit een antibacterieel werkzame stof in die ervoor zorgt dat bacteriën worden gedood. Wel zo fijn als je last hebt van ingegroeide haren of een gevoelige huid na het scheren bijvoorbeeld.

Bamboo ondergoed: Ideaal voor de reislustige man, enjoy goodlife!

[divider]Footage: Bamigo ondergoed[/divider]

Wil jij meer lezen over mode en het lichaam? Lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.