hoe-weet-je-welke-sneakers-comfortabel-lopen
hoe-weet-je-welke-sneakers-comfortabel-lopen

Hoe weet je welke sneakers comfortabel lopen? 

Sneakers zijn onmisbaar in iedere schoenenkast. Ze zijn niet alleen mooi en trendy, vaak zitten ze ook nog eens ontzettend comfortabel. Toch hebben we allemaal wel een paar in de kast staan die niet fijn zit of loopt. De schoenen knellen, je krijgt er blaren van of ze zijn te groot. Ofwel, sonde van je aankoop. Dus waar moet je opletten als je in de winkel of online sneakers gaat kopen? Wij geven een aantal praktische tips.

Pas sneakers op de juiste manier

Gedurende de dag zwellen je voeten op doordat je er de hele tijd mee loopt. Je kunt daarom het beste op het einde van de dag nieuwe sneakers passen. Zo weet je zeker dat ze ook op dat moment lekker aan je voet zitten. Ga dus in de namiddag naar de winkel of pas je online bestelling dan pas. En pas ze altijd ook staand of lopend. Dan zijn je voeten namelijk ook wat groter.

Ga niet voor je standaard schoenmaat

Sneakers koop je meestal in ‘je eigen maat’. Maar bij sommige merken valt bijvoorbeeld een maat 44 kleiner of groter dan bij een ander. Herenschoenen van Floris van Bommel vallen bijvoorbeeld kleiner, Tod’s daarentegen groter en Skechers vallen over het algemeen normaal uit. Het is daarom verstandig om altijd meerdere maten (te bestellen en) te passen. En niet blindelings af te gaan op je standaard maat.

Liever te grote dan te kleine sneakers

Bijna niemand heeft voeten die even groot zijn. Pas daarom altijd aan beide voeten. Kies vervolgens altijd voor de sneaker met de grootste maat. Liever een iets te grote schoen dan een te kleine. Eventueel kan een zooltje dan nog extra ondersteuning bieden.

Welke sneaker past bij jou?

Wil je meer lezen over mode en schoenen? Lees dan verder op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.