sneaker-trends-en-ontwikkelingen-van-de-afgelopen-jaren
sneaker-trends-en-ontwikkelingen-van-de-afgelopen-jaren

Sneaker trends en ontwikkelingen van de afgelopen jaren

Comfortabel, casual en sportief. Het dragen van sneakers brengt eigenlijk nog veel meer voordelen met zich mee. In een lang verleden droegen mensen sneakers echter alleen om te sporten. De eerste hardloopschoen is in 1800 uitgebracht en was gemaakt van leer. Tegenwoordig is dit wel anders en worden hardloopschoenen gemaakt met een flexibele zool, van veelal synthetische materialen. Bovendien kunnen sneakers momenteel naar bijna iedere gelegenheid gedragen worden. Het kan jouw outfit zelfs net dat beetje extra’s geven. Door de jaren heen zijn de sneaker trends erg veranderd.

2016: Terugkeer Vans sneaker

Vans is in 1966 op de markt gekomen als fabrikant van skateboard schoenen. Deze unisex sneaker staat bekend om zijn simplistische witte streep of geblokte zwart-wit patroon op de zijkant. Zowel de hoge als lage variant werd in 2016 opnieuw populair. Niet alleen onder skaters, maar ook bij veel tieners en jongvolwassenen staat er wel een Vans paar schoenen in de kast. Tegenwoordig worden ze ook nog veel gedragen en de verwachting is dat ze helemaal hip blijven doordat mensen steeds meer unisex kleding en schoenen gaan dragen.

2017: Suède sneaker

Suède sneakers en velvet stoffen zijn in deze jaren ook weer helemaal terug van weggeweest. De zachte stof geef stijl aan je outfit en geeft een luxe gevoel.

2018: Lompe modellen

In 2018 zagen we dat mede doordat een aantal bekende influencers ze droegen de Chunky schoenen in opkomst kwamen. Deze sneakers kenmerken zich door het wat lomper uitziende karakter. Ze trekken vaak meteen de aandacht. Sommige mensen noemen deze schoenen ook wel pro-dad sneakers. Deze sportieve stappers met dikke zool zijn namelijk gebaseerd op het straatbeeld van de jaren ’90. Grote kans dat je vader deze schoenen ook nog in de kast heeft staan!

2019: Desert boots

In 2019 zagen we veel mensen lopen in desert boots, oftewel de suède schoenen met lichte kleuren en crêpezool. In combinatie met een chino broek creëer je met desert boots een casual look. Eigenlijk zijn de desert boots het tegenovergestelde van de chunky trend van 2018.

De trend van 2020

De trend van 2020 wordt overduidelijk het dragen van retro schoenen. Sneakers met felle kleuren, innovatieve ontwerpen en met metallic tinten zullen steeds meer gedragen worden. Zoals bijvoorbeeld maripe sneakers. Deze sneakers kenmerken zich vaak door gouden, zilveren of bronze accenten. Daarnaast blijft de witte sneaker natuurlijk nog steeds populair, maar ook vrolijke felle kleuren zul je steeds meer zien op straat. Ook zal 2020 in het teken van duurzaamheid staan. Duurzaamheid krijgt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en zo ook in onze kleding- en schoenkeuze. Zo zullen er steeds meer duurzame en vegan schoenen verkocht gaan worden in 2020.

Duurzaam stappen zetten in 2020, je doet het met retro sneakers. Enjoy goodlife!

[divider]Sneakers maken de man![/divider]

Wil jij meer lezen over mode, schoenen en lifestyle? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.