welke-sportschoenen-draag-jij
welke-sportschoenen-draag-jij

Welke sportschoenen draag jij?

Hou jij er ook van om lekker te sporten? Dan zijn goede sportschoenen van belang! Goede schoenen moeten breed, lang en hoog genoeg zijn. Hierdoor voorkom je eventueel voet- en rugklachten op latere leeftijd. Bij sommige sporten is een bepaalde schoen zelfs vereist. Bij tennisschoenen voor binnen is het namelijk een witte of beige zool vereist en bij voetbalschoenen zijn noppen een vereiste. Adidas voetbalschoenen zijn de beste en de nieuwste collectie vind je bij Intersport. Maar waar moet je nog meer opletten bij het kopen van goede sportschoenen?

De schoenmaat

Koop nooit te grote schoenen! Sportschoenen zullen namelijk altijd nog iets groter worden doordat je vaak nogal wild beweegt. Als je wel te grote schoenen koopt, vergroot je de kans dat je eventueel struikelt of valt. Koop ook nooit een sportschoen blindelings op je schoenmaat, maar pas ze altijd eerst of pas ze direct na het bestellen. Schoenmaten kunnen nogal afwijken van elkaar. Pas ook altijd de schoen aan beide voeten, want bij de meeste mensen verschillen de voeten in maat. Mocht er een groot verschil zitten in de twee schoenen, koop dan altijd de schoenen in de grootste maat en gebruik een zooltje.

Demping sportschoenen

Ga jij regelmatig hardlopen? Koop dan een schoen met een goede demping. Vooral voor mensen die blessuregevoelig zijn aan de voeten of enkels wordt een schoen met een goede demping aangeraden. Door een schoen met demping wordt namelijk de belasting minder zwaar voor je lichaam. De Asics hardloopschoenen met demping zijn ideaal als je bijvoorbeeld gaat hardlopen.

Wandelschoenen

Het lijkt misschien makkelijk, maar het kopen van wandelschoenen vergt wat extra aandacht (en vaak ook wat extra geld). Bespaar vooral niet op het kopen van wandelschoenen, want gegarandeerd dat je hier spijt van gaat krijgen wanneer de blaren op je voeten staan. Wandel jij vaak over vlakke oppervlaktes, kies dan voor een lage wandelschoen (categorie A). Het is dan niet nodig om zware, hoge wandelschoenen aan te trekken. Mocht je dit toch fijner vinden, dan raden wij je sterk aan te doen wat voor jou goed voelt!

Loop je daarentegen vaak door de bergen? Kies dan eerder voor een hoge sportschoen (categorie B/C). Een hoge schacht vuil uit je sokken of schoenen.

Tip: Ga je backpacken? Let dan op dat je niet te zware wandelschoenen meeneemt. Je zult ze namelijk ook mee moeten sjouwen wanneer je ze niet aanhebt.

Sport to the people, enjoy goodlife!

Meer lezen over sport en reizen? Volg lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.