3-tips-wanneer-je-sieraden-voor-je-vriendin-wilt-kopen
3-tips-wanneer-je-sieraden-voor-je-vriendin-wilt-kopen

3 tips wanneer je sieraden voor je vriendin wilt kopen!

Als je de gemiddelde juwelier binnen stapt zal het je vast niet ontgaan dat je werkelijk een overvloed aan keuze hebt. Voor elk wat wils, echter door de bomen ziet men vaak het bos niet meer. Om je te helpen bij het vinden van het beste sieraad voor je vriendin zullen we je drie tips geven. Houd deze tips in je achterhoofd bij je zoektocht en je zult zeker slagen.

#1 Denk aan de stijl van je sieraad

Belangrijk is dat de sieraden mooi moet zijn. Smaak daar valt echter flink over te twisten. Denk daarom aan de stijl van het sieraad en aan de stijl van je vriendin. Houd ze van verfijnt, opvallend, stoer of juist ultra vrouwelijk? Ook de draagbaarheid speelt een belangrijke rol, je kunt natuurlijk geweldig mooie oorbellen kopen, als je vriendin geen gaatjes heeft is het natuurlijk vrij zinloos zulke sieraden te kopen.

Om een goed idee te krijgen over de verschillende stijlen van sieraden kun je het beste even een kijkje nemen op een website van een juwelier zoals bijvoorbeeld op de website van Eline Rosina. Zo kun je met oog op de verschillende stijlen beter zoeken naar het perfecte sieraad.

#2 Kies het juiste materiaal

Een diamant is de beste vriend van een vrouw zeggen ze wel eens. Het materiaal doet er toe bij de keuze van een sieraad. Ga je voor goud of zilver? De kleur van het edelmetaal kan doorslaggevend zijn. Met zilver heb je natuurlijk geen kleur keuze, bij goud kun je kiezen uit geel-, wit- en rosegoud.

Ook het aantal karaat kan zeker bij goud de keur veranderen. Hoe lichter geel hoe hoger het karaat zal zijn, een hoger karaat maakt het sieraad echter wel zwakker. Zitten er veel kleine ornamenten aan een sieraad welke gemakkelijk zouden kunnen breken is een lager karaat vaak beter omdat dit minder snel zal breken.

Let ook altijd goed op eventuele stenen. Een echte steen doet het natuurlijk altijd beter en ook met betrekking tot de steen is kleur belangrijk. Draagt je vriendin veel rood, dan past een rode steen natuurlijk beter dan een blauwe of groene. Draagt ze graag lichte kleding dan is een donkere steen vaak beter. Het contrast zal het sieraad opvallender maken.

#3 Vergeet de maat niet

De maat van het sieraad is natuurlijk ook iets om niet uit het oog te verliezen. Wil je een ring geven, meet dan een van de ringen van je vriendin op. Doe dit onopvallend zodat ze niet gelijk door heeft dat je een ring wilt kopen. Let ook op de vinger, draagt ze ringen om meerdere vingers houd hier dan rekening mee, niet alle vingers zijn even dik.

Maak je vriendin helemaal happy met deze 3 tips voor het kopen van sieraden, enjoy goodlife!

Ontdek meer sieraden op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.