fit-worden-met-mountainbiken-in-de-natuur
Giant

Fit worden met mountainbiken in de natuur

Mountainbiken is meer dan alleen maar trappen, je traint je hele lichaam! Techniek, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie worden gecombineerd in deze sport. Door mountainbiken word je fitter op alle vlakken. Van elektrische mountainbikes tot full suspension mountainbikes, ze zijn gemaakt voor vrijwel alle terreinen. Mountainbiken door de prachtige natuur en ook nog eens fitter worden, dat past in iedereen zijn lifestyle!

[divider]Fit worden met mountainbiken in de natuur[/divider]

Wat doet mountainbiken met je?

Je voelt je kiplekker

Door regelmatig de mountainbike tevoorschijn te halen, merk je dat je in andere situaties ook fitter bent. Je hartslag stijgt niet zo snel meer van wat traplopen of een kleine hardloopsessie. De natuurlijke drug, endorfine, die ontstaat tijdens het mountainbiken, geeft jou een zelfverzekerd en fijn gevoel. Je komt simpelweg beter de dag door! De inspanning die je maakt zorgt aan het einde van de dag ook nog eens voor een goede nachtrust. Zo beginnen we de volgende dag weer met een lach ;)!

Geen tijd voor stress

Druk, druk, druk… alle prikkels die we tegenwoordig van alle kanten krijgen, kunnen ons soms laten overlopen. Dan willen we het liefst even ontsnappen aan de werkelijkheid. Mountainbiken biedt hierbij mogelijkheden. Tijdens een rit door de bossen heb je helemaal geen tijd voor allerlei terror-gedachtes. De volle focus ligt op het terrein, het sturen, het remmen en het genieten van de omgeving en de frisse lucht. Vervolgens stap je opgeladen en fit van de mountainbike af.

Verminder de kans op ziektes

Door te sporten verminder je de kans op hartkwalen, beroertes en andere nare ziektes. Dit is misschien wel algemeen bekend maar zeker niet onbelangrijk!

Training tips!

Wil je deze sport ook direct toevoegen aan jouw lifestyle? Dan hebben we hier meteen wat training tips voor jou! Let’s go!

#1 Uithoudingsvermogen trainen

Kies voor een vlak terrein om je uithoudingsvermogen en trapfrequentie te trainen. Trigger jezelf vervolgens met intervaltrainingen en verschillende vooraf gestelde doelstellingen.

#2 Deel je training door 2

Wanneer je rustig begint en sneller eindigt zal je onder andere minder uitgeput maar wel voldaan weer richting huis terugkeren.

#3 De juiste kleding

Wanneer het buiten minder weer is, kan dit tot vervelende blessures leiden wanneer jij niet de juiste kleding aan hebt. Houd rekening met het weer: pas je kleding aan, niet je training.

Al met al, tijd voor een lifestyle-changer. Mountainbiken helpt bij een fittere en gezondere lifestyle. Kies daarom snel je mountainbike bij Mantel.com uit en breid deze week nog je gezonde lifestyle verder uit.

Vind meer sportnieuws op het lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.