thuis-je-conditie-verbeteren-met-een-fitbike
thuis-je-conditie-verbeteren-met-een-fitbike

Thuis je conditie verbeteren met een Fitbike

De zomervakantie zit er voor veel van ons weer op. Heb jij ook lekker genoten van die luie dagen in de zon? Dan is het misschien wel tijd om weer eens te gaan werken aan die conditie.

Werk aan je conditie

Conditie is veel meer dan puur uithoudingsvermogen bij een bepaalde oefening. Het gaat om kracht, snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en lenigheid. Mensen met een goede conditie leven over het algemeen langer en makkelijker . Dit komt omdat een fit lichaam zorgt voor heel wat voordelen. Werken aan je conditie is dus zeker een goed idee!

#1 Een fit lichaam herstelt sneller na inspanning

#2 Een fitter hart is meer stressbestendig

#3 Een goede conditie verlaagt de kans op hart- en vaatziekten

#4 Opbouwen van conditie maakt je immuunsysteem sterker

#5 Door sporten neemt je kant op blessures af

De Fitbike heeft het allemaal

Fietsen werkt super voor het opbouwen van je conditie en je spierbouw en zorgt voor goede vetverbranding. Ideaal zou je zeggen! Het nadeel is alleen dat fietsen enorm weergevoelig is. Een lekker rondje rijden is niet altijd fijn door regen en wind, laat staan als het ook nog vroeg donker is. Dit maakt het in het najaar niet altijd even makkelijk om te trainen.

Gelukkig kan je met de FitBike makkelijk en betaalbaar thuis fietsen, en hierbij werken aan die ijzersterke conditie. Bekijk bijvoorbeeld eens de review van de Fitbike ride 6 iplus. Misschien is deze hometrainer wel iets voor jou.

Comfort en Ergonomie

Om op een goede manier je lichaam fit te krijgen, is het belangrijk om een goede fietshouding aan te nemen. De Fitbike is ontworpen met een U-vormig stuur dat ook nog eens verstelbaar is. Hiermee kan de fiets perfect ingesteld worden op jouw lichaam.

Weerstand voor jou

Met een fietsrit kom je op heel wat verschillende situaties. Wind, Bergen, Bruggetje en smalle paden. Dit zirgt voor een hele andere ervaring dan binnen fietsen. Om optimaal te kunnen trainen, is het dus ook belangrijk om deze externe invloeden te kunnen simuleren. Door het verstellen van de weerstand kunnen wind en hellingen door deze hometrainer gesimuleerd worden. Hoe meer weerstandsniveaus de FitbBike heeft, des te meer afwisseling je in je training kan brengen.

Trainen met programma’s

De Fitbike is ontworpen met verschillende programma’s. Ben jij een beginnende fietser? Dan is dit extra fijn! De programma’s geven je houvast en zijn makkelijk in gebruik, Voor alle fietsers is het hartslagprogramma een aanrader, waarmee je specifiek kan trainen op basis van je hartslag. Komt jouw hartslag in de buurt van de trainingsgrenzen, dan zal deze hometrainer ook de weerstand automatisch aanpassen. Trainen in een ideale hartslagzone is superbelangrijk voor je uithoudingsvermogen. Door de juiste hartslag aan te houden, kan je veel makkelijker je conditie opkrikken. Aan de andere kant, zorgt de juiste hartslagzone er ook voor dat jouw lichaam op een optimale manier aan vetverbranding doet.

Ready om aan de slag te gaan? Loop niet te hard van stapel en maak gezonde beslissingen. Zo bouw jij in no-time die conditie op. Enjoy goodlife!

Ontdek meer over mannen die fietsen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.