Met deze sportproducten haal jij de sportschool in huis!

Sporten is gezond voor lichaam en geest en dat is (meer dan) een goede reden om hier bewust en regelmatig mee bezig te zijn. Waar doe je dat? In de sportschool bijvoorbeeld! Toch is het vaak niet zo makkelijk gedaan als gezegd… De sportschool ligt misschien net wat te ver weg waardoor het teveel tijd kost om hier gebruik van te maken of het is er simpelweg te druk op tijden dat jij de sportschool zou willen bezoeken. Dit hoeft allemaal gelukkig niet te betekenen dat je niet fatsoenlijk kunt trainen. Creëer gewoon je eigen home gym met de juiste apparatuur zoals een halterbank!

Bouw je een kamertje in huis, je garage of misschien wel kelder om tot je eigen thuissportschool dan brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Zo hoef je je niet meer te houden aan de openingstijden van de sportschool en kun je gaan wanneer je maar wil. Ook heb je geen last van mensen die hetzelfde apparaat als jij willen gebruiken. Je kiest muziek die jou motiveert, wat dat ook mag zijn en je draagt de outfits waarin jij optimaal kunt trainen. Tenslotte betaal je natuurlijk ook geen abonnementsgeld in je eigen huis! Sla die fitnessmat en gewichten maar vast in!

Ben je overtuigd? Dan is het alleen nog een kwestie van de juiste producten in huis halen. Vind hier een aantal musthaves voor jouw home gym!

Een halterbank

Een essentieel onderdeel van jouw thuisfitness is de halterbank. Hier kun je zowel plat als schuin oefeningen op doen, mits je een kwaliteitsbank koopt. Zorg ervoor dat je de rugleuning en eventueel zitting kunt verstellen. Ook is het handig als de halterliggers verstelbaar zijn zodat je je halter op verschillende hoogten kunt leggen. Misschien wel het allerbelangrijkste om rekening mee te houden is de maximale belasting van de bank. Weeg jij 80 kg en is de maximale belasting bijvoorbeeld 100 kg, dan kun je nog maximaal met 20 kg trainen. Houd je trainingsdoel in je achterhoofd en zorg dat je halterbank hier ook op afgestemd is!

Halters en gewichten

Onmisbaar in je thuisfitness zijn ook de halters en gewichten. Ga in ieder geval voor een lange rechte halter van minimaal 1.80 meter en twee kortere handhalters. Het is slim om te kiezen voor twee korte stangetjes waarop je nog losse schijfgewichten kwijt kunt. Zo kun je het gewicht keer op keer wisselen. Koop gelijk voldoende sluitringen of sluitveren zodat je niet constant de ringen van de ene naar de andere halter hoeft over te zetten. Houd ook hier weer je trainingsdoel in je achterhoofd en kies qua gewicht iets dat erbij past.

De fitnessmat

Naast oefeningen op de halterbank zijn er ook een hoop grondoefeningen die je toe kunt voegen aan je trainingsschema. Daarvoor is een musthave product de fitnessmat (ook wel yogamat genoemd). Of je nu voor een zware training of lichtere sessie gaat, deze mat zorgt voor de stabiliteit die je nodig hebt. Het voorkomt dat je gaat glijden én het ligt natuurlijk een stuk comfortabeler dan een harde vloer!

Weerstandselastieken

Tenslotte zijn weerstandselastieken een echte musthave voor jouw thuisfitness. Met deze banden kun je ontzettend veel verschillende oefeningen doen, voor vrijwel alle spiergroepen. Van benen, billen en buik tot je rug en armen… Koop verschillende elastieken zodat je kunt afwisselen in weerstand en lengte. Daarnaast berg je ze gemakkelijk op wanneer je klaar bent met je oefeningen.

De inrichting

Naast bovenstaande musthaves om mee te trainen, mogen we de inrichting van je home gym niet vergeten. In een fijne omgeving blijf je immers gemotiveerd om te trainen en je doelen te bereiken. Vermijd afleiding en zorg dat je in jouw thuissportschool de juiste focus kunt houden. Denk aan de juiste verlichting. Felle lichten voor intense work-outs en gedimde lichten voor een rustigere sessie bijvoorbeeld. Ook kun je spelen met allerlei verschillende kleuren licht. Ook met de muren kun je verschillende kanten op. Logo’s van je favoriete sportteams, inspirerende quotes, foto’s van jouw sporthelden… Leef je vooral uit! Ten slotte kun je net als in grote sportscholen, spiegels tegen de wanden plaatsen voor extra ruimte (althans dat lijkt dan zo). Wanneer je zware apparatuur in je home gym kwijt wil, moet je ook denken aan bescherming voor je vloer. Zou toch zonde zijn als je je vloer beschadigd…

Word fit in je eigen home gym, enjoy goodlife!

Vind meer fitness nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.