de-rematch-van-rico-verhoeven-tegen-jamal-ben-saddik-en-badr-hari
GLORY Kickboxing

De rematch van Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik en Badr Hari

Op 21 december 2019, rond een uur of 11 in de avond, zaten bijna 3,5 miljoen mensen klaar om naar het veelbesproken gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari te kijken. Het ging om de wereldtitel in het zwaargewicht kickboksen en na een onafgemaakte strijd in 2016 kon men ein-de-lijk een nieuwe titanenstrijd verwachten. Helaas werd al vrij snel duidelijk dat ook deze rematch geen normaal einde zou krijgen, wederom was Badr genoodzaakt op te geven door een blessure. Gelukkig wordt er alweer gesproken over de rematch van Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik en Badr Hari!

De rematch van Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik en Badr Hari

Rico Verhoeven

Hij is 196 centimeter lang, weegt ongeveer 114 kilogram en heeft ondertussen rond de 66 wedstrijden gevochten als profkickbokser. Rico Verhoeven heeft van deze 66 wedstrijden slechts 10 keer een nederlaag geleden. “The King of Kickboxing” behaalde op 21 juni 2014 een hoogtepunt in zijn carrière in Los Angeles. Hij schreef de wereldtitel van Glory Kickboxing op zijn naam (in de gewichtsklasse zwaargewicht). Hij heeft deze titel meerdere keren moeten verdedigen en dat heeft hij met succes gedaan!

Badr Hari

Hij is 197 centimeter lang, weegt ongeveer 110 kilogram en heeft al rond de 122 wedstrijden gevochten als profkickbokser. Van deze 122 wedstrijden won hij er 107, waarvan 92 via een knock-out. Een van zijn specialiteiten kunnen we dus wel stellen. “The Golden Boy” was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1.

Rico versus Badr

In december 2016 vond het beroemdste gevecht van Rico Verhoeven plaats in Oberhausen, hij nam het op tegen Badr Hari. Bij voorbaat was dit al “het gevecht van de eeuw”. Ook wel de grote strijd tussen “old school” en “new school”, veel kickboksliefhebbers beweerden namelijk dat “Glory” niet het hoge niveau en de grote allure van het vroegere “K-1” zou hebben. Verhoeven ging er met de winst vandoor na een opgave van Hari wegens blessure, een onafgemaakte strijd dus… In december 2019 vond de rematch van Rico tegen Badr plaats in het Gelredome. Badr leidde hier duidelijk op punten, maar delfde wederom het onderspit door een blessure

Rematch

Na twee keer een wedstrijd te eindigen met een opgave door blessure voelt het voor beide profkickboksers nog als een onafgemaakte zaak. Een rematch kunnen we waarschijnlijk dan ook wel verwachten. De vraag is “wanneer?”. Hopelijk zo snel mogelijk!

Jamal Ben Saddik

Hij is 205 centimeter lang, weegt ongeveer 124 kilogram en heeft rond de 44 wedstrijden gevochten als profkickbokser. Jamal leed 8 nederlagen en won dan ook 36 wedstrijden. De profcarrière van “The Goliath” begon in 2011.

Rico versus Jamal

In 2011 namen Jamal en Rico het tegen elkaar op bij een kickboksgala. Ondanks de ervaring van Verhoeven wist Jamal hem te verslaan. Naast deze ontmoeting in 2011 als jonge kickboksers, stonden ze in 2017 tegenover elkaar in de ring om te vechten voor de wereldtitel. Verhoeven maakte dit gevecht af met een knock-out in een sterke slotfase.

Rematch

Jamal heeft nog een appeltje te schillen met Rico en hij krijgt waarschijnlijk in 2020 zijn kans. Glory Kickboxing organiseert mogelijk een nieuw wereldtitelgevecht tussen Rico en Jamal. Op specifieke informatie, als datum, tijd en plek, moeten we nog even wachten.

Laat die rematches maar komen, enjoy goodlife!

Check meer sportnieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: andreas160578 via canva