sterker-slanker-en-fitter-worden-doe-je-zo
it's me neosiam

Sterker, slanker en fitter worden doe je zo

Trainen met halters en gewichten is echt een mannending en het is nog gezond ook! Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan krachttraining doen langer leven dan anderen. En wat is nu een betere manier om fitter, sterker en slanker te worden dan boksen. Het hele lichaam train je in een krachtige workout en je zelfvertrouwen krijgt meteen een boost.

Waarom boksen?

Waarom zou je met boksen beginnen? Laten we eerlijk zijn, misschien klinkt het allemaal nog wat heftig. Maar heb je eenmaal de stap gemaakt, dan is het het zeker waard. Tijdens een goede boksles train je namelijk het hele lichaam en werk je aan je conditie. Zo word je niet alleen sterker, maar verbrand je ook nog meer dan 600 calorieën per uur. Een geweldige workout dus. Ook oefen je in de lessen zoveel verschillende combinaties die zorgen voor een betere coördinatie en reactievermogen. Wat dan weer veel voordelen met zich meebrengt in het dagelijkse leven.

Boksen wordt steeds populairder, en is dus steeds leuker om te doen. Omdat je even alle dagelijkse stress van je af kunt sporten en je er een flinke dosis zelfvertrouwen van krijgt is het heerlijk om te doen. Neem eens een van je vrienden mee, zo motiveren jullie elkaar en blijft het altijd gezellig.

Beginnen doe je zo!

Een begin maken kan soms best lastig zijn, maar bedenk je dat je niet meteen de ring in hoeft te stappen. Op veel sportscholen worden er lessen gegeven waar geen fysiek contact gemaakt wordt. Zo kun je de fijne kneepjes van het vak leren en train je gericht om sterker en fitter te worden. Niet zo fan van een drukke sportschool? Hang dan een boksbal in je garage of slaapkamer en doe de workout gewoon thuis.

Een goede uitrusting

Voor het boksen heb je niet perse een ingewikkelde uitrusting nodig. Vaak heb je al genoeg aan een paar bokshandschoenen, bandages en natuurlijk een boksbal. Ben je wel van plan te sparren? Dan is het wel belangrijk goede bescherming te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheenbeschermers voor kickboksen en een goede hoofdbeschermer.

Een heerlijke workout voor iedereen die slanker en fitter wilt worden of het zelfvertrouwen een boost wil geven. Get fit! Enjoy goodlife!

Ontdek meer sport voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.