jezelf-20
Marina Pissarova

Jezelf 2.0

De meeste zijn op zoek naar een betere jij ofwel jezelf 2.0. Er zijn veel dingen die goed en gezond zijn voor jou, zoals groenten eten en sporten. Groenten eet je omdat je jouw lichaam gezond(er) wilt houden, sporten doe je om fit(ter) te blijven en om je geest te ontstressen.

De fitheid van zowel de fysieke- als in mentale toestand zijn belangrijke onderdelen van jezelf 2.0. Maar het belangrijkste onderdeel is de verbinding tussen de geest en het lichaam. Dit is de geheime sleutel naar een jezelf 2.0.

Jezelf 2.0 en yoga

Door de fysieke bewegingen en mediterende houding weet yoga een brug te slaan tussen geest en lichaam. Iedereen weet van het horen dat je met yoga tot zen komt, met andere woorden tot rust/jezelf komen. Maar waarom doen de meeste mensen, of misschien jij wel, dan geen yoga wanneer het hoofd vol raakt en overloopt als gevolg van stress of een hoge bloeddruk, terwijl het fysieke en mentale juist snakt naar ontspanning en rust? Sommige vinden het misschien te ‘zweverig’ of andere zeggen ‘ik heb er geen tijd voor’ ONZIN! Want inspanning is ontspanning. Tijd moet je altijd maken, juist wanneer het over jezelf gaat. Jezelf verwaarlozen kan niet, mag niet en wij mensgoodlife pleiten daarvoor. Het is tijd voor een verandering. Het is tijd voor een optimale jij.

”Yoga doesn’t take time, it gives time – Ganga White”

Deze lifestyle en cultuur overtreft veel mediatietechnieken vanwege de resultaten die hieronder worden toegelicht. De filosofie is geworteld in een fysieke cultuur van gezondheid en welzijn, dat tot de dag van vandaag nog steeds wordt benadrukt en verklaart waarom er meer dan 15 miljoen mensen wereldwijd deze oude traditie uitvoeren. Mensgoodlife legt jou uit waarom yoga zo geweldig is.

Verlaagt stress

De methoden die yoga gebruikt zijn specifieke meditatie technieken waarbij de geest moet focussen op de ademhaling. Door pranayama (ademhalingstechnieken) leer je langzamer en dieper te ademen. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen. Het zuurstofgehalte naar de hersenen wordt verhoogd, waardoor het een gelukkiger gevoel creëert. Hierbij is de stress enorm verlaagt, omdat het je hoofd leegt en tegelijkertijd je hoofd tot rust brengt. Dit is wellicht de meest waardevolste techniek die je met yoga kunt uitoefenen.

Verhoogt zelfvertrouwen

Het proces werkt door het vrijgeven van de spanning uit je geest, zodat je het voelt stromen door het lichaam. Zonder enige vorm van angst ben je in staat om een interne verbinding met jezelf te vestigen. Dit is ook door anderen waar te nemen en het zal je helpen om de relatie met jezelf te verbeteren en het zelfbewustzijn te versterken.

Flexibiliteit met jezelf 2.0

Mensen zeggen vaak dat ze niet flexibel genoeg zijn om yoga te kunnen doen. Bij yoga maakt het juist niet uit hoe stijf de spieren zijn. Met yogaoefeningen worden de spieren veilig gerekt. Bovendien rekt yoga ook andere lichaamsdelen zoals pezen en het versoepelen van gewrichten waardoor je vrijer kunt bewegen. De oefeningen hebben cardiovasculaire voordelen. Ze verlagen de hartritme, verhogen het uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname. Verhoogde zuurstof opname betekend meer zuurstof in je spieren waardoor de spieren meer kunnen rekken.

Leven in het ‘nu’

Yoga helpt je om meer in het ‘nu’ te leven, uiteindelijk is dat alles wat je ‘nu’ hebt. Hoe vaker je met yoga bezig bent, des te bewuster je wordt van jezelf, en de wereld om je heen. Dit zal resulteren in een verbeterde concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

”You deserve to be in a place where you feel free – Heidi Michelle”

Het mooie van yoga is dat het vrijwel overal kan worden beoefend, in je eentje of met andere yoga liefhebbers. Als je geïnspireerd bent om yoga te proberen is er geen betere plek om het te proberen dan op een geweldige yoga vakantie. Met bestemmingen verspreid van Thailand tot St Lucia, wij geven jou onze top 3 bestemmingen, zodat je kunt genieten van een luxe gezonde vakantie en kunt profiteren van de buitengewone gezondheid en fitness voordelen die yoga te bieden heeft. Komt tot zen, enjoy Goodlife!