tips-bij-een-trampoline-kopen-voor-je-kind
tips-bij-een-trampoline-kopen-voor-je-kind

Tips bij een trampoline kopen voor je kind

Een trampoline kopen is zowel een investering in het plezier van je kind, als een manier om hem of haar op speelse wijze in beweging te laten komen. Trampolinespringen is namelijk goed voor de spieren, balans en coördinatie. Daarnaast bedenken kinderen vaak spellen tijdens het springen, wat zorgt voor creativiteit en fantasie. En dat allemaal dan ook nog eens lekker in de buitenlucht! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je trampoline veilig is en dat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Er zijn veel verschillende soorten trampolines. Houd in ieder geval rekening met de volgende zaken.

De afmeting

De afmetingen van de trampoline pas je aan op de ruimte die je hebt en de leeftijd van je kind. Koop (indien mogelijk) een wat grotere trampoline. Je kind groeit natuurlijk en als er vriendjes komen spelen is dit het fijnst. Heb je beperkte ruimte? Kies dan een rechthoekige, aangezien een ronde vaak meer plek in beslag neemt in je tuin. Let op: bij een rechthoekige trampoline is het van belang dat je kindje wel genoeg balans heeft. De spanning is namelijk ongelijk verdeeld, in tegenstelling tot bij een ronde. Hierdoor kun je wel hoger springen, maar is het wel wat minder veilig. Aan de andere kant raakt je kind bij een vierkante minder snel de rand dan bij een ronde, wat dan wel weer wat veiliger is.

Wel of niet ingraven

Of je de trampoline wilt ingraven, is iets persoonlijks. Sommige mensen vinden het mooier. Maar het is natuurlijk wel veel werk. Bovendien zit je met een kuil in je tuin en je trampoline is niet meer verplaatsbaar. Daarentegen nodigt het wel meer uit om te springen en kan je kind kunstjes doen met een aanloop. Kies je voor een trampoline boven de grond? Dan is het plaatsen van een veiligheidsnet altijd verstandig bij jonge kinderen of als er weinig ruimte is rondom de trampoline.

Wil je meer lezen over bewegen en lifestyle? Lees dan snel meer op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.

Foto: Archit Rege via Pexels