Jeet Kune Do Nederland
Peachsmack

Jeet Kune Do Nederland

Laat je inspireren door martial arts legende Bruce Lee en stort jezelf in de wereld van Jeet Kune Do. Deze vechtsport heet voluit Jun Fan Jeet Kune Do, waarbij Jun Fan de aanduiding is voor Bruce Lee. Het is een manier van vechten ontwikkeld door Bruce Lee, gedurende zijn zoektocht naar een eigen systeem wat begon in de jaren 60. Letterlijk vertaald betekent het “de weg van de onderscheppende vuist”. Kenmerkend voor Jeet Kune Do is dat het niet is aan te merken als een sport. Er is geen sprake van een rangensysteem of gradaties. Jeet Kune Do is beter te omschrijven als een vechtkunst, welke voor iedereen iets persoonlijks is.

Jeet Kune Do Nederland

De basis voor Jeet Kune Do zijn onder andere Wing Chung Gung Fu, Boksen en Schermen. Daarnaast is uit vele andere stijlen van vechtsporten inspiratie opgedaan. Bruce Lee heeft erg veel research gedaan en dit gevormd tot zijn eigen Jeet Kune Do. Hierbij staan de principes; simpliciteit, realiteit en individualiteit centraal. Doordat iedereen verschillend is, zal het eigen individu invloed hebben op de manier van uitoefening van Jeet Kune Do.

Interessant boek

TAO of Jeet Kune Do
TAO Jeet Kune Do

Een van de meest invloedrijke boeken op het gebied van Jeet Kune Do is de ‘TAO of Jeet Kune Do”, welke een verzameling is van meer dan 6.000 notities die Bruce Lee maakte tijdens zijn studies. Het boek is wereldwijd gepubliceerd en vertaald, waaronder ook in het Nederlands. Je leert de gedachtegang achter Jeet Kune Do en krijgt inzicht in de technieken die het met zich mee brengt. Naast informatie rondom deze vechtkunst is het ook gericht op de filosofische kant en zijn eigen denkwijze, waardoor je ook een beter beeld krijgt van hem als persoon.

Wil je meer weten? Dan is dit boek absoluut iets voor jou!

Neem een proefles Jeet Kune Do

Het beste is natuurlijk om Jeet Kune Do zelf te ervaren. Dit kan door heel eenvoudig een proefles aan te vragen bij de Jun Fan Jeet Kune Do Academy in Breda. Bruce Lee heeft slechts enkele van zijn leerlingen toestemming gegeven het originele Jun Fan Jeet Kune Do te onderwijzen, waaronder sparringspartner Ted Wong. De trainingen bij de JF-JKD Academy in Breda worden verzorgd door een trainer die op zijn beurt door Ted Wong is getraind en hiermee een directe lijn heeft naar Bruce Lee.

Is je interesse over Jeet Kune Do gewekt, dan kijk jij snel bij de TAO en volg je een proefles!

Neem een proefles Jeet Kunde Do en volg ons sportnieuws op mensgoodlife.