Herstel je spieren en gewrichten sneller met curcumine

Heb je net een zware work-out achter de rug? Of heb je nog erge spierpijn van het sporten van gisteren? Misschien kan het voedingssupplement curcumine wel een uitkomst zijn voor jou. Curcumine is een werkzame stof uit de Kurkuma longa plant. Kurkuma is eigenlijk een ander woord voor Geelwortel. Al sinds eeuwen gebruiken de Aziaten curcumine om ziektes te bestrijden. Zij zien dit product als het heilige kruid. Curcumine werkt als een antioxidant en is ontstekingsremmend en antibacterieel. Het goedje wordt ook voortaan onder sporters en atleten gebruikt.

Kurkuma

Kurkuma staat vooral bekend als ingrediënt in een Indiaas gerecht, maar is ook steeds populairder als voedingssupplement. In de supplementen maakt men geen gebruik van keuken-curcumine, omdat deze niet gemakkelijk door onze darmen kan worden opgenomen. Eenmaal opgenomen, scheiden we het ook enorm snel weer uit ons lichaam. Bio-curcumine bevat daarentegen bepaalde en oliën en hierdoor blijven de werkzame stoffen tot zeker 8 uur na inname in het lichaam.

Curcuminoïden

Onderzoek toont aan dat de curcuminoïden, de werkende stoffen in kurkuma, bijdragen aan een goede werking van hart en bloedvaten en zorgt voor een goed cholesterol gehalte. Oftewel het beschermt gezonde cellen en weefsels in ons lichaam en het verlaagd de productie van ontstoken gewrichtsslijmviezen.

Naast het herstel van spieren en gewrichten na het sporten, kan curcumine ook het ontstekingsproces van gewrichtsaandoeningen als bijvoorbeeld reumatoïde artritis en artrose tegengaan. Curcumine kun je kopen in een vloeibare tube. Door de vloeibaarheid wordt het product sneller in ons lichaam opgenomen in vergelijking met poeders.

Groenlipmossel

De Groenlipmossel is een weekdier dat leeft in de wateren rond Nieuw Zeeland. Wereldwijd krijgt dit weekdier ook steeds meer aandacht doordat het kan werken als ontstekingsremmer of pijnstiller. De Groenlipmossel bestaat voor een groot gedeelte uit Omega-3 vetzuren. In vergelijking met andere ontstekingsremmers of pijnstillers komen er geen nare bijwerkingen kijken bij het nemen van een Groenlipmossel supplement. Ten slotte, verhoogt het de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten. Het is te verkrijgen als een extract, een poeder maar ook in een vloeibare tube.

Herstel je spieren met Kuruma, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over voeding, drinken en sporten? Lees dan verder op lifestyle platform en blog voor mannen mensgoodlife.