De succesvolle loopbaan van voetbal professional Ronald Koeman

Interesse in voetbal? En houd je van Barcelona? Dan is het is je vast niet ontgaan! 17 augustus 2020 liet Ronald Koeman weten dat hij FC Barcelona niet voor een derde keer wil afzeggen. En dat betekent dat zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal een feit is. Een nieuwe uitdaging in deze succesvolle voetbalcarrière.

Trainer FC Barcelona in 2020

Koeman wordt beschouwd als één van de beste aanvallende verdedigers aller tijden. Met zijn lange afstand passen en zijn nauwkeurigheid bij vrije trappen, was hij ook zeker een goede strafschopnemer binnen het 16 meter gebied en als trainer schopt hij het ook aardig ver. Koeman is na Michels, Cruijff, Rijkaard en Van Gaal de vijfde Nederlandse trainer in Barcelona, waar ook Oranje-international Frenkie de Jong sinds vorig jaar speelt. Ronald Koeman kan dus zeker rustig ademhalen!

En dat is niet alles. Zelf heeft hij ook van 1989 tot 1995 gevoetbald bij FC Barcelona. Het stadium Camp Nou in Barcelona is hem dan ook absoluut niet vreemd.

Clubgeschiedenis Ronald Koeman

Voetbalclubs waar Ronald Koeman gevoetbald heeft: FC Groningen, Ajax, PSV, FC Barcelona en Feyenoord. Ook speelde hij diverse keren voor het Nederlands elftal. Deze man uit Zaandam staat ook wel bekend als Sneeuwvlokje of Het Kanon. Hij kan schieten als een malle. Dus als hij voor je staat… pas maar op.

Ronald Koeman is nog lang niet uitgespeeld bij FC Barcelona, enjoy goodlife!

Lees meer over de beste voetbalverhalen op mensgoodlife, jouw favoriete plek voor jouw lifestyle nieuws. Volg en like jouw favoriete mannenblog vandaag nog.

Foto credit: RonaldKoeman.Official