deze-voetbalstadions-moet-je-zeker-een-keer-in-je-leven-bezocht-hebben
Pexels

Deze voetbalstadions moet je zeker een keer in je leven bezocht hebben

Uitzinnige fans, vlaggen en sjaals, spreekkoren en gezang, en dan hebben we het nog niet eens over datgene wat er zich op het veld afspeelt. Voetbalstadions zijn een waar walhalla voor fans van het mooiste spelletje ter wereld, maar het ene stadion is het andere niet. Als je een échte liefhebber bent, dan moet je deze stadions eens in je leven bezocht hebben. Stadions die je moet ervaren zoals je ze niet vanaf de Playstation kan ervaren.

Wereldse voetbalstadions

Er zijn talloze voetbalstadions die je hier zou kunnen plaatsen. Groots is natuurlijk ook niet altijd mooi – ook knusse voetbalstadions hebben wat. Toch is een groot stadion – zolang als het vol is – wel impressionanter dan kleinere stadionnetjes. Vaak is oud vanwege de geschiedenis indrukwekkender dan nieuwere stadions, en uiteraard is de mening over wat het mooiste stadion is vaak ook verbonden met de clubvoorkeur. Zo zullen mensen uit de omgeving Rotterdam De Kuip onder de mooiste voetbalstadions rekenen. Hoe dan ook zijn er een aantal voetbalstadions die écht legendarisch zijn en die je als voetbalfan een keer in je leven bezocht moet hebben.

Wembley

Als je over Engeland en voetbal praat, dan zijn er twee stadions die er écht bovenuit springen. Voorheen waren dat er drie, maar sinds Arsenal afscheid heeft genomen van Highbury zijn er nog twee over. Een daarvan is Old Trafford, dat luistert naar de illustere naam Theatre of Dreams, gelegen in de voetbalstad Manchester. Maar de absolute nummer één in Engeland is uiteraard het Wembley-stadion. Thuiswedstrijden van het Engelse voetbalelftal en bekerfinales worden er gespeeld en het stadion ademt datgene wat Engeland is: de geboortegrond van het voetbal.

San Siro

San Siro is een stadion waar je heen moet als je naar Italië gaat. De thuishaven van zowel AC Milan als Inter Milan heeft talloze legendarische wedstrijden gekend (er werden zelfs wedstrijden voor het WK 1934 in deze tempel gespeeld) en kreeg daarnaast twee keer een Champions League finale toegewezen. Als Inter Milan er speelt, heet het stadion het Giuseppe Meazza, en als AC Milan het tegen Inter Milan opneemt in hetzelfde stadion, bruist het al helemaal.

Allianz Arena

De Allianz Arena is de thuishaven van Bayern München, de dominante grootmacht in de Duitse Bundesliga. Ook dit jaar zijn de odds volgens de wedsites in het voordeel van de recordkampioen. Dat komt mede omdat ze spelen in een stadion waar de uitzinnige Duitse fans extra goed tot hun recht komen. Een bezoek aan de Allianz Arena hoort dan ook zeker op je lijst.

Credits: Pexels.com

Maracana

Als je eens het continent uit wil met je voetbalreizen, zijn er twee Zuid-Amerikaanse stadions die je moet bezoeken. De eerste ligt in Brazilië en was het podium tijdens het WK 2014 en het WK 1950 van de finale. 80,000 supporters passen in het stadion en als de twee clubs (CR Flamengo en Fluminense FC.) die er spelen een wedstrijd hebben zit het stadion helemaal vol.

La Bombonera

La Bombonera is de thuishaven van Boca Juniors in Argentinië en omdat de fans bijna bovenop het veld zitten kan het er echt spoken. Het werd geopend in 1940 en sindsdien werden er talloze geweldige wedstrijden gespeeld. Onder andere Diego Maradona speelde in het stadion en elke wedstrijd is het uitverkocht.

Meer over voetbal en sport lees je op lifestyle platform mensgoodlife.nl

Foto: sergio souza via canva