een-bezoek-aan-voetbalstad-manchester
Rémi Jacquaint

Een bezoek aan voetbalstad Manchester

Voetbalreizen naar Engeland zijn tegenwoordig enorm populair. De sfeer rondom en tijdens de wedstrijd zijn uniek. Bij veel grote clubs – zoals Voetbalstad Manchester – zijn de stadions nog authentiek en zit je ontzettend dicht op het veld. De sfeer tijdens de wedstrijden is altijd goed en het land ademt werkelijk voetbal. In dit blog gaan we dieper in op de schitterende voetbalstad Manchester!

Voetbalstad Manchester

Londen wordt vaak genoemd als voetbalhoofdstad van Engeland, maar in het Westen van Engeland huisvest ook Manchester twee absolute topploegen. Manchester United en Manchester City verdelen de stad in twee kleuren, rood is United en blauw is City. Manchester staat bekend om onder meer haar universiteit, het ‘National Football Museum’ en de beide voetbalclubs uit Manchester. Het klimaat in Manchester is vergelijkbaar met de Nederlandse.

Manchester United FC

De meest succesvolle club in Engeland is Manchester United. De club zette talloze nationale en internationale titels en bekers op haar naam. ‘The Red Devils’ zoals Manchester United ook wel genoemd wordt, speelt haar thuiswedstrijden op Old Trafford wat plaats biedt aan zo’n 75.000 supporters. Tickets voor Manchester United zijn vaak snel uitverkocht, wees daarom op tijd met het bestellen van je tickets! Wanneer je naar een wedstrijd van Manchester United gaat, bezoek dan voor de wedstrijd zeker even The Bishop Blaze. De pub, op loopafstand van Old Trafford, is altijd goed gevuld en je proeft hier de sfeer al ver voor het eerste fluitsignaal.

Manchester City FC

Rond 1969 was Manchester City al eens succesvol met enkele titels, daarna werd het echter stil rond ‘The Citizens’. De club kwam pas weer in de lift nadat Sjeik Mansour de club in 2007 overnam. City werd sindsdien meermaals landskampioen en wordt tegenwoordig gezien als één van de sterkste clubs ter wereld. Aan de hand van Pep Guardiola wordt daarnaast tegenwoordig oogstrelend voetbal gespeeld in het Etihad Stadium, waar plaats is voor 55.000 supporters. Een wedstrijd bezoeken is dan ook een echte aanrader. Bestel je tickets Manchester City op tijd zodat je een mooi plekje bemachtigd in het indrukwekkende stadion!

The National Football Museum

Wanneer je een bezoek brengt aan Manchester ga dan zeker even langs ‘The National Football museum’. Het is gevestigd in het Urbis-gebouw in het centrum van Manchester en laat in allerlei vormen verschillende voetbal memorabilia zien. Als een publiek gefinancierd nationaal museum is de toegang tevens gratis! Het museum bestaat uit 6 verschillende ‘levels’. Zo vind je er onder meer een gedeelte met de geschiedenis van het Engelse voetbal, de verschillende competities en meerdere spellen om spelenderwijs de geschiedenis van het Engelse voetbal te leren kennen.

The National Football Museum
The National Football Museum

The Manchester Derby

Als je dan een wedstrijd wil bezoeken in Manchester is er eigenlijk maar één wedstrijd die er uitspringt, The Manchester Derby. De wedstrijden tussen de aartsrivalen City en United zijn ieder jaar zwaarbeladen en staan garant voor spektakel. De derby werd al bijna 200 keer gespeeld met als opvallendste editie die van 2011. Manchester United ging in eigen huis met maar liefst 1-6 onderuit tegen stadsgenoot en aartsrivaal Manchester City. De derby is steevast uitverkocht, wees daarom op tijd met het plannen van je voetbal weekendje weg!

Ben jij enthousiast geworden voor een bezoek aan deze mooie stad? Check dan eens voetbaltickets voor Manchester United of voetbaltickets voor Manchester City. Wees er wel op tijd bij want de stadions zijn sneller gevuld dan je denkt. Bezoek Manchester, enjoy goodlife!

voetbal stadion
Foto: Pixabay

Lees meer over voetbal voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.

Foto: pexels via canva