Voetbalderby’s die de moeite waard zijn om naartoe te reizen

Voetbalderby’s die de moeite waard zijn om naartoe te reizen

Elke voetbalfan weet dat hoewel je natuurlijk altijd wilt dat jouw club wint, er bepaalde wedstrijden zijn waarbij dit extra belangrijk is. Zelfs belangrijker dan wanneer je een bet-bonus-code.nl hebt gebruikt om op een wedstrijd te wedden. Zo zal een Ajax-fan het nooit leuk vinden om een wedstrijd te verliezen, maar verliezen van PSV of Feyenoord zal extra pijn doen. Het is een universele waarheid voor elke voetbalfan waar ook ter wereld want soms valt er gewoon meer te winnen dan alleen drie punten. Vooral bij een derby komt dit duidelijk naar voren. Of je nu wint of verliest, je moet daarna wel weer je stad of regio delen met de fans van de andere club en de betreffende wedstrijd zal nog dagen nadat ‘ie is gespeeld onderwerp van gesprek blijven.

Tijdens een lokale derby heeft de sfeer in een stadion een extra randje en is het luidruchtiger, de passie groter en is men meer feller dan bij andere wedstrijden. Zelfs wanneer de bal niet wordt gespeeld, blijft het gezang klinken. Voor een voetbalfan zijn dit de wedstrijden die het hart sneller doen kloppen. Sommige wedstrijden worden gespeeld met zoveel passie dat ze de moeite waard zijn om een keer voor naar het stadion te gaan. Hieronder bespreken we drie derby’s waarvoor je misschien wel een keer een tripje zou willen boeken.

Voetbalderby’s om van te smullen

In dit artikel vertellen we je precies welke voetbalderby’s je niet mag missen. Zo ontdek je The Old Firm, de derby van Caïro en de intercontinentale derby.

Celtic vs Rangers: The “Old Firm”

Bij een derby tussen de twee clubs uit Glasgow speelt er veel meer dan alleen maar de geografische nabijheid van de twee teams. Tientallen jaren van politieke en religieuze verschillen en van nationale identiteit komen in deze wedstrijd samen. Tijdens de wedstrijddag (derby day), hangt er een dreigende sfeer in de stad. Waarschuwing: als je naar Glasgow afreist om deze wedstrijd te gaan kijken, wees dan voorzichtig. Er bestaat een oud cliché over de Old Firm wedstrijden: twee teams rennen, elkaar schoppend, over het veld, en op een gegeven moment gooit er iemand een bal op het veld. Dat gezegd hebbende, is het altijd een spannende en vaak ook een mooie wedstrijd om te zien. Dit zijn de twee beste clubs van Schotland dus wanneer ze tegen elkaar spelen staat er altijd iets op het spel.

Al-Ahly vs Zamalek: de derby van Caïro

Deze twee clubs zijn niet alleen de succesvolste van Egypte en een van de favoriete voetbalderby’s die je niet mag missen, maar ook die met de meeste prijzen van heel Afrika. Ze delen bovendien niet alleen een stad, maar ook nog eens een stadion. Deze Caïro derby vindt tenminste twee keer per jaar plaats. Net als in het geval van de clubs uit Glasgow, zijn dit met afstand de meest succesvolle clubs van het land. Het is dus logisch dat ze elkaar ook regelmatig tegenkomen in de nationale bekercompetitie. Met regelmaat vinden 75,000 mensen hun weg naar het Cairo International Stadium om de wedstrijden te zien. Qua sfeer is het bijna niet te beschrijven. Historisch gezien is Al-Ahly de dominante club: van de 123 competitiewedstrijden, hebben zij er 46 gewonnen, Zamalek 27.

Galatasaray vs Fenerbahce: de Intercontinentale derby

Het zou een quizvraag kunnen zijn: welke voetbalderby vindt plaats in één stad, in één land, maar op twee continenten? Galatasaray en Fenerbahce worden gescheiden door de rivier de Bosporus die door Istanbul stroomt. Het stadion van Galatasaray staat aan de Europese kant van de rivier en dat van Fenerbahce is gelegen in het Aziatische deel. Wanneer je een van deze wedstrijden bijwoont dan zul je ongetwijfeld een paar bekende gezichten op het veld herkennen : spelers afkomstig uit de vijf grote Europese competities verhuizen regelmatig naar de Turkse Super Lig, waar het niveau zeer hoog ligt.

Een van de beste voetbalderby’s

Ontdek meer voetbalnieuws en voetbalderby’s op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.