help-mee-aan-een-schone-natuur-met-de-vang5-opruimactie
help-mee-aan-een-schone-natuur-met-de-vang5-opruimactie

Help mee aan een schone natuur met de VANG5 opruimactie 

Er belandt opvallend veel zwerfafval in de natuur. Dit kan allereerst ernstige gevolgen hebben voor het ecosysteem. Met een ecosysteem bedoelen we een gebied waar mensen, dieren en planten leven die afhankelijk van elkaar zijn. Een ander belangrijk gevolg van milieuvervuiling is de opwarming van de aarde, ook wel het broeikaseffect genoemd. Hierdoor smelten de ijskappen op de Noordpool waardoor de zeespiegel stijgt. Decathlon neemt dit als aanbieder van onder andere hengelsportartikelen erg serieus en is daarom een mooi initiatief gestart, namelijk: VANG5. Een opruimactie voor sportvissers!

Hoe kunnen we dit effect op een laagdrempelige manier vertragen? Als iedereen zijn of haar eigen steentje bijdraagt en onder andere de waterkant schoon houdt! Zwerfafval is daarnaast ook nog eens een van de grootste ergernissen onder sportvissers. Daarom is er nu de Vang5 opruimactie onder sportvissers. Doe jij al mee met deze actie voor een schonere natuur?

Hoe leuker en eenvoudiger het is om afval op te ruimen, hoe schoner de natuur blijft

Wat is de VANG5 opruimactie?

De Vang5 opruimactie is in april 2022 gestart. Iedere keer als je gaat vissen, ruim je rond jouw plek minimaal vijf stuks zwerfafval op óf ruim je minstens vijf minuten lang afval weg. Zo houden we samen de natuur schoon. Doe gewoon mee of meld je gratis aan via Sportvisserij Nederland. Je hoeft natuurlijk niet perse sportvisser te zijn om mee te kunnen doen aan deze challenge.

Bestel jouw opruimkit

Er zijn ondertussen al meer dan 1.000 opruimkits met daarin een inklapbare grijper, handschoenen en twee rollen afvalzakken besteld. Decathlon ondersteunt de Vang5 actie, en leent vanaf 1 juni gratis opruimsets uit aan sportvissers. De opruimsets zijn in 9 Decathlon-winkels op te halen. Decathlon heeft nog een leuke aanvullende challenge bedacht. Per winkel zal een medewerker van de hengelsportafdeling een team vormen met klanten uit zijn of haar winkel. Deze challenge sluit goed aan bij Decathlon’s missie: sport toegankelijk maken, maar wel op een maatschappelijke verantwoordelijke manier die de natuur niet schaadt.

Is de gratis opruimkit niet langer beschikbaar? Neem dan een kijkje in de webshop van Sportvisserij Nederland. Hier zijn de artikelen los te bestellen.

Samen zoveel mogelijk afval opruimen

Wie steunt deze natuur actie nog meer?

Verschillende BN’ers steunen deze actie voor een betere natuur. Onder andere BN’ers Klaas van der Eerden, Enzo Knol en Jochem Myjer zetten de actie van Sportvisserij Nederland volop in de belangstelling.

Hoe schoner de aarde, hoe langer wij en onze (klein)kinderen van al het moois om ons heen kunnen genieten. Wil je meer lezen over sport en natuur? Lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!