investeren-in-de-toekomst-met-een-elektrische-boot
Klop Watersport

Investeren in de toekomst met een elektrische boot

In de automobielindustrie nemen nieuwe vormen van energie steeds vaker de traditionele energiebronnen over. Van het bestaan van elektrische auto’s zijn we ons tegenwoordig dan ook wel bewust. De wegen worden steeds meer gevuld met elektrisch aangedreven motoren en een parkeerplaats zonder oplaadpaal komen we bijna niet meer tegen. Op het water kunnen we een voorbeeld nemen aan deze ontwikkeling. Een elektrische boot brengt vele voordelen met zich mee.

Investeren in de toekomst met een elektrische boot

Waar dieselmotoren in de automobielindustrie al vaker het onderspit delven tegenover elektrische motoren, staat deze strijd op het water nog in zijn startblokken. We beseffen dat we duurzamer moeten leven en dus duurzamer moeten rijden. Het besef dat we ook duurzamer moeten varen begint te komen. Het aanbod elektrische boten groeit samen met de belangstelling voor elektrisch varen. Toch zijn de voordelen nog niet altijd even duidelijk en daarom zetten we ze hier op een rijtje. Lees je mee?

Minder onderhoud

De elektrische motoren hebben een hoop ontwikkelingen doorgemaakt en zijn daarom van goede kwaliteit. De motoren worden steeds kleiner met alsmaar minder bewegende delen. Hierdoor vergen ze minder onderhoud. Vergeleken met een dieselmotor, bespaar je met een elektrische motor heel wat uren aan onderhoud.

Beter voor het milieu én jezelf

Het idee van de elektrische motor is met de gedachte aan het milieu gebouwd. Het spreekt dan ook voor zich dat een elektrische boot beter voor het milieu is. Ook is elektrisch varen beter voor jezelf. Geen uitlaatgassen die je inademt of stank die van de motoren komt. Al met al een veel aangenamere ervaring op het water.

Silence please

Trillende diesel- of buitenboordmotoren kunnen voor ergernis zorgen. Hier heb je met een elektrische motor geen last van. Je kunt vogels horen fluiten, het water horen stromen en dat zonder trillende motoren als achtergrondmuziek. Er is geen hardere stem nodig om te kunnen communiceren. Je kunt gewoon genieten van de boottocht.

Met een elektrische boot doe je het milieu én jezelf een plezier. Je investeert in de toekomst en in gezelligheid op de boot. We kunnen hier wel spreken van een win-win-situatie. Optimaal genieten van de omgeving en elkaar op bijvoorbeeld een Maril sloep.

Hoist the sails… Enjoy boatlife, enjoy goodlife!

Klop Watersport

Vind meer watersportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.