het-perfect-ingepakte-cadeau-dat-je-weggeeft
manmadediy

Het perfect ingepakte cadeau dat je weggeeft

Pak in, inpakken, ingepakt. Je weet hoe het moet, maar doe je het ook goed? Een cadeau inpakken is net als een kunstwerk dat door concentratie en liefde tot stand komt. Zelf leerde ik inpakken toen ik nog in een kantoorvakhandel werkte. Je weet wel waar je allerlei kantoor artikelen zoals Parker pennen, schrijfblokken, inkt cartridges, ordners en bureaustoelen kunt halen. Enfin, met de feestdagen was het altijd een gekte, iedereen zocht een origineel cadeau en ja… je raadt het al. Die moest ingepakt worden. In het begin zat ik maar wat te klungelen maar al snel leerde ik het vak. De eigenaar wist mij de kneepjes van het vak uit te leggen.

Het perfect ingepakte cadeau dat je weggeeft ziet er zo uit…

Fatsoenlijk inpakken doe je zo

Neem een stuk cadeaupapier ter grootte van 4 keer het “inpak-oppervlak”. Dit kan je makkelijk meten door je cadeau over het papier heen te leggen totdat je de exacte afmeting weet. Vervolgens leg je het cadeau in het midden op zijn kop neer. Ofwel met de achterkant omhoog. Je legt vervolgens één helft op het cadeau en legt hierna de andere helft precies in het midden neer. Vervolgens doe je er dwars een plakpandje op en vouw je de randen aan. Vervolgens de zijkanten. Zorg dat die niet te lang zijn en vouw de onderste helft tot een driehoek naar binnen. Hierna duw je hem omhoog en doe je het zelfde met de bovenste driehoek. Plakbandje, vouwen en klaar ben je. En als je wilt kan je er een strik omheen doen ook.

Als je echt origineel bent, gebruik je een oude krant als cadeaupapier. De ontvanger zal versteld staan. Want zeg nou eerlijk, een cadeau uitpakken is toch het leukste dat er is?

Pak het perfect ingepakte cadeau in, pak flink uit, pak pak, enjoy Goodlife!

het-perfect-ingepakte-cadeau

How to: Cadeau inpakken

Volg het laatste cadeautips voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.