werk-met-een-uitdaging
Sam Laming

Werk met een uitdaging

Of je nu wel of niet net als Wingsuit expert Sam Laming geblinddoekt uit een vliegtuig zou springen, bij Defensie heb je in ieder geval werk met een uitdaging. Het team van Air Controllers begeleidt deze waaghals veilig en wel naar de grond met behulp van de modernste communicatie technieken.

Een gewaagde sprong.

De uitdaging

Op bijna 2 kilometer hoogte hangt Sam Laming, geblinddoekt, met zijn Wingsuit uit een vliegtuig, wachtend op het teken om te gaan. Je moet stalen zenuwen hebben en blind vertrouwen in je team wil je een stunt als deze uitvoeren. Hij maakt gebruik van een hypermoderne Transponder, welke het mogelijk maakt om met het Air Controller team van Defensie te communiceren.

Het aftellen is begonnen, en zonder enige twijfel maakt Sam Laming de sprong in het diepe. Hij ziet niks. Direct na zijn sprong krijgt hij informatie binnen van zijn Air Controller, welke hem navigeert naar zijn landpunt. Snelheden, hoogten en locatie wordt via het communicatiemiddel doorgegeven. Het team van Defensie stuurt hem volledig aan op basis van gegevens die binnenkomen via radarbeelden en radiocommunicatie. Precisie is uitermate belangrijk, 2 kilometer hoogte is zo afgelegd wanneer je met bijna 278 kilometer per uur naar beneden schiet. No room for errors!

sam-laming-wingsuit

Het eerste wat Sam Laming zegt na zijn perfecte landing? ”Gek om zo op iemand te kunnen vertrouwen”. En dat blinde vertrouwen is precies wat je nodig hebt wanneer je het luchtruim trotseert. Dagelijks begeleidt het Air Controller team van defensie de piloten van onder andere F16’s en Apache’s naar hun bestemming. Een nauwkeurige baan, met veel variatie en cruciale spannende momenten. Iets voor jou?

Werk met een uitdaging

Houd jij van sporten? Blijf dan mensgoodlife volgen voor meer inspiratie.