volvo-trucks-vs-koenigsegg
Volvo Trucks

Volvo Trucks vs Koenigsegg

Met brullende motoren staat de Volvo FH Truck klaar om het op te nemen tegen de eerste ‘mega’ car ter wereld, de Koenigsegg One:1. Het is tijd voor het spectaculaire duel tussen twee van de grootmeesters in de auto industrie: Volvo Trucks vs Koenigsegg.

Een krachtig duel

De race de ultieme test voor de nieuwe Volvo versnellingsbak, die is gebaseerd op een techniek die in raceauto´s wordt gebruikt. Een dergelijk duel tussen een Volvo FH Truck, gemaakt  voor internationale transporten en een Koenigsegg One:1, die over maar liefst 1.360pk beschikt, is zeldzaam.

Tiff Needell

De autocoureur waar alle ogen op gericht zijn is niemand minder dan de ervaren ‘Fifth Gear’-presentator Tiff Needell. Om de kansen eerlijk te verdelen is besloten om de Volvo FH Truck een kleinere handicap te geven, de transportwagen hoeft namelijk slechts één ronde te rijden, de Koenigsegg twee. Voor de race werd de snelheidsbegrenzing van 90 km/u op de truck uitgeschakeld, zodat de truck meer kans maakte tegen de sportwagen. Ondanks de nodige aanpassingen blijft de uitkomst onvoorspelbaar. Een hypermoderne versnellingsbak van Volvo tegen het paardenkrachtmonster van Koenigsegg. Wie er ook eindigt als winnaar: het zijn 2 bizar goede wagens!

volvo-trucks-koenigseggs

Koenigsegg One:1

Tiff Needell heeft zijn tactiek al klaar. Zo snel mogelijk rijden! Hij is ervan bewust dat de Koenigsegg One:1 hem moet inhalen om te winnen, aangezien deze 2 rondes moet voltooien. De breedte van de truck geldt dan ook als geheime wapen van Needell. Naast de motivatie om te winnen is de race bedoelt om de op raceauto’s gebaseerde versnellingsbak van Volvo onder de loep te nemen en wordt er gekeken welk positief effect er is op de rijeigenschappen en het rijcomfort.

volvo-trucks-vs-koenigsegg-photo

Koenigsegg produceert de meeste extreme sportwagens ter wereld, zijn zij de perfecte tegenstander bij het duel. Christian von Koenigsegg staat altijd open voor een spannende uitdaging. Racen tegen een Volvo Truck is zo’n uitdaging! De beide automerken zijn afkomstig uit Zweden en hebben veel meer gemeen dan alleen de raceautotechnologie. Zowel Volvo als Koenigsegg is wereldwijd koploper in het eigen segment.

De truck heeft duidelijk het hart van een sportwagen”, zegt Tiff Needell.

Tiff Needell houdt de uitslag voor zich, de uiteindelijke winnaar checken jullie in de video. Needell was onder de indruk van de prestaties van de Volvo versnellingsbak, de I-Shift Dual Clutch. De truck valt niet terug op hellingen maar rijdt soepel door, bij het remmen wordt erg zacht en comfortabel teruggeschakeld.

Schakel met Volvo Trucks en Koenigsegg door naar de volgende versnelling, enjoy goodlife!

Commercial Volvo Trucks vs Koenigsegg

Bekijk de razendsnelle en krachtige commercial van Volvo Trucks.

Smaakt naar meer? In de onderstaande video’s zijn “behind the scenes” beelden te zien, interviews met beide chauffeurs en een video van het gehele circuit:

Tiff Needell over de film

Achter de schermen

Christian von Koenigsegg

Full circuit video

Ontdek ook de ultieme Volvo Van Damme split op mannen blog mensgoodlife.