een-aquarium-inrichten-doe-je-zo
een-aquarium-inrichten-doe-je-zo

Een aquarium inrichten doe je zo!

Heb je (of wil je) een aquarium? Daar hoort dan ook een inrichting ervan bij. Ga voor een stijl die bij jou, je aquarium, je budget en je technische voorzieningen past.

De stijlen

Net zoals het interieur in huis, maken we bij aquariums een onderscheid in verschillende stijlen met hun eigen kenmerken. Ga bijvoorbeeld voor een Nederlandse stijl in je Red Sea aquarium. Hier stelen de planten de show. We gaan voor veel verschillende soorten planten die goed gepositioneerd worden.

Bij de Iwagumi stijl gaat het meer om een minimalistische look die je doet denken aan de Japanse cultuur en spiritualiteit. De focus ligt op stenen die gecombineerd worden met planten in een gelijke kleur.

Ook kun je gaan voor het nabootsen van natuurlijke landschappen, maar dan in miniatuurversie. Probeer je favoriete bestemming terug te laten komen! Heuvels, bergen, valleien, jungle… jij bent de baas. Ga daarna zeeaquarium vissen kopen die in je landschap passen.

In een biotoop aquarium boots je een natuurlijke omgeving zo goed mogelijk na. Over de flora en fauna moet je goed nadenken en pas ook je vissen aan op de planten en andersom. Het gaat hier niet om de miniatuurversie, maar juist om een doorsnede van de werkelijkheid. Hier hebben we dan ook een wat groter aquarium voor nodig.

Richt je aquarium in volgens de stijl die bij jou past, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.