5-ideeen-om-je-tuin-op-te-vrolijken
5-ideeen-om-je-tuin-op-te-vrolijken

5 ideeën om je tuin op te vrolijken

Jouw tuin is de plek om samen te komen met vrienden en familie. Zwoele zomeravonden met gezellige bbq’s of waterpret voor de kinderen. Voor iedereen is er plezier te beleven. Bij iedereen is de tuin anders ingericht. De een houdt meer van steen en de andere meer van groen. Sommige zullen hem goed gevuld hebben met een klimtoestel en een konijnenhok voor de kinderen. Voor andere is het juist een functioneel iets met een opberghok of stalling. Hoe hij er ook uitziet, het is een plek waar je regelmatig tijd zult doorbrengen. We geven je 5 ideeën om jouw tuin op te vrolijken.

#1 Bloemen in de tuin

Om jouw tuin veel kleur te geven kun je bloemen gebruiken. Deze vrolijke planten geven een mooi kleurpalet. Zo staat vanaf de lente tot aan het einde van de zomer jouw tuin in bloei. De bloemen zullen niet het hele jaar bloeien. Voor elk probleem is een oplossing want winterharde planten houden je tuin tijdens de koudere dagen ook mooi groen.

vrolijk tuin

#2 Een overkapping

Een loungeset of eettafel onder een overkapping geeft een leuke sfeer. Het is de centrale plek om gezellig te borrelen. Je kunt vrienden of familie uitnodigen om gezamenlijk te eten en herinneringen op te halen. Daarnaast kun je boxen plaatsen onder de overkapping. Met de boxen kun je jouw favoriete muziek op zetten voor tijdens het relaxen of andere activiteiten. Kleed de overkapping aan met mooie decoratie zoals een oude kast en mooie vazen.

#3 Een waterval

Het geeft een rustgevend gevoel, het geluid van een waterval. Het is niet voor niets dat in landen waar het hindoeïsme sterk vertegenwoordigd is, overal watervallen te vinden zijn. Zij geloven in de rust die een waterval met zich meebrengt. Je kunt een waterval in allerlei soorten en maten kopen. Er zijn watervallen die losstaand kunnen functioneren of die je in een vijver kunt plaatsen.

#4 Sfeerlichten

Door het gebruik van sfeerverlichting geef je een mooie look aan jouw tuin. Bepaal aan de hand van jouw stijl welke lichten erbij passen. Plaats ze op hotspots in jouw tuin. Kies voor warm licht om een zachte sfeer te creëren. Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt. Met de juiste lichten kun je een knusse sfeer creëren.

#5 Huisdieren in de tuin

Wie wordt er niet vrolijk van huisdieren? De beestjes zijn bij veel mensen geliefd. Je vindt voornamelijk konijnen, kippen, honden en katten terug in de tuinen van Nederland. Dit geeft leven. Voor kinderen is het leuk om bezig te zijn met de huisdieren en zij leren zo om te gaan met anderen. Bijvoorbeeld door de kinderen het konijnenvoer te laten geven aan de konijnen. Het plezier van de kinderen en de levendigheid van de dieren geven een vrolijke sfeer aan de tuin.

vrolijk tuin

Wil je graag de tuin opvrolijken? Je kunt gebruiken maken van verschillende elementen. Denk aan fleurige bloemen, een overkapping met gezellige zithoek, een rustgevende waterval, sfeerlichten en huisdieren. Succes met het opvrolijken van jouw tuin.

Voeg leven toe aan je tuin met konijnen en maak het extra gezellig, enjoy goodlife!

Lees meer over huisdieren en tuinieren op mensgoodlife, jouw mannenblog.