bach-bloesem-oplossing-voor-blaffende-hond
bach-bloesem-oplossing-voor-blaffende-hond

Bach bloesem oplossing voor blaffende hond

Een hond hebben is hartstikke leuk, zeker als je van wandelen in het park houdt. Maar niets is zo vervelend als je een hond hebt die de hele tijd loopt te blaffen tegen andere mensen. Hoe stoer je viervoeter ook is, het is vervelend en soms zelfs beschamend. Gelukkig zijn hier ook natuurlijke en veilige oplossingen voor.

Aandacht en opvoeding

Een hond heeft aandacht en liefde nodig en die heeft hij al het liefst vanaf kleins af aan. Ga dan ook elke ochtend een stukje wandelen met hem en zorg ervoor dat hij genoeg beweging krijgt. Dit is erg belangrijk. Want als hij zich voldaan voelt, heeft hij ook minder de neiging om te blaffen.

Wanneer je hond blaft kan dit ook een signaal zijn. Misschien wil hij wel met jou spelen of heeft hij honger. Communiceer goed met hem zodat je deze signalen leert kennen. Maar in sommige gevallen kan het ook angst zijn, in dat geval is het belangrijk dat je hem geruststelt. Straffen heeft geen zin. Maar duidelijk aangeven dat een hond niet hoeft te blaffen mag natuurlijk wel. Zo werkt afleiding erg goed bij een hond. En als dat niet lukt dan is hulp van een expert ook een advies die we graag met je delen.

Bach Bloesem

Bach bloesems zijn extracten van bomen en planten die je aan jouw hond kunt geven als therapie. Het bestaat al bijna een kleine eeuw en is ontwikkeld door Dr. Edward Bach uit Engeland. Feitelijk zijn Bach Bloesem druppels die je aan mensen en dieren kunt geven. Ze werken rustgevend en kalmerend en er is keuze uit 38 soorten. Elk met een unieke werking. Wellicht heeft jouw hond net een bepaalde behandeling nodig die bestaat uit één of meerdere van deze Bach Bloesems.

Ontdek hoe jij jouw hond kalmeert met een Bach Bloesem behandeling, enjoy goodlife!

Onze ervaring

We hebben gelijk een Bach Bloesem behandeling aangevraagd bij Greetje en ontvingen al vrij snel een flesje in huis. Leuk verpakt met een zakje en een hondensnoepje. Dat was een aangename verrassing! Onze hond Luna kon dit wel waarderen. We zijn gelijk aan de slag gegaan en hebben meerdere keren per dag de druppels gegeven. Natuurlijk ben je gelijk benieuwd naar de werking ervan, maar daarvoor moet je even geduld hebben.

Na een paar dagen zagen we al wel iets qua werking maar we waren niet helemaal tevreden, dus hebben we contact opgenomen met Greetje. Ze stelde gelijk een paar dieperliggende vragen terug over eventuele angsten en de achtergrond van onze hond. Hierop volgde een aangepaste behandeling, waarbij we nu ook het territoriale gedrag gaan aanpakken. En ja dat slaat op dit moment aan.

Elke hond is uniek en heeft zo een persoonlijke behandeling nodig. Greetje helpt je bij het vinden van de juiste behandeling zodat je binnen een mum van tijd al kleine tekenen van herstel ziet. En dat is heel fijn.

Ontdek meer nieuws over huisdieren op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.