Dit moet je weten over het aanschaffen van een kookeiland
Dit moet je weten over het aanschaffen van een kookeiland

Dit moet je weten over het aanschaffen van een kookeiland

Wil jij een nieuwe keuken kopen? Dan is een kookeiland misschien wel iets voor jou! Dit is een echte eye-catcher en dus een investering in je huis. Bovendien is het ook nog eens erg praktisch. Tijdens het koken geniet je van extra werkbladruimte terwijl je vanuit een centrale plek gesprekken kunt blijven voeren met familie of gasten. Dit maakt koken ineens een stuk leuker! Bij het aanschaffen van een kookeiland zijn er een aantal belangrijke keuzes die je moet maken. In deze blog lees je enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissing maakt voor jouw keuken.

Sfeervol, praktisch en gezellig koken!

Beschikbare ruimte

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Niet iedere keuken leent zich namelijk voor het plaatsen van een eiland. Heb je een wat grotere keuken? Dan kun je kiezen voor een vrijstaand kookeiland. Een kookeiland ingericht als ‘schiereiland’ leent zich daarentegen voor de wat kleinere keukens. Er moet in ieder geval genoeg ruimte zijn om er langs af te kunnen bewegen, en dat de vaatwasser nog open kan. Reken hier minimaal 1 meter voor. Houd ook rekening met het – indien nodig – verleggen van het leidingwerk voor het spoelgedeelte.

Het budget

Stel je budget op voorhand vast. Zo kun je betere keuzes maken en voorkom je achteraf teleurstelling als je gaat winkelen.

De functionaliteiten

Denk er vervolgens over na hoe je het kookeiland wilt gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld extra ruimte om te koken, af te wassen of om te eten? Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een kookeiland met kookplaat en/of een kookeiland met spoelbak. Er zijn ook nog extra functionaliteiten waarvoor je kunt kiezen. Bijvoorbeeld stopcontacten, wijnrekken of een audiosysteem.

Materiaal van het kookeiland

Denk zorgvuldig na over het materiaal van je kookeiland. Kies voor een goede kwaliteit, welke makkelijk te onderhouden is. Bijvoorbeeld een keramisch keukenblad. Deze is duurzaam, gaat lang mee en is vlekbestendig.

Wil je meer lezen over lifestyle en gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.