verduurzaam-je-woning-en-investeer-in-ledverlichting
verduurzaam-je-woning-en-investeer-in-ledverlichting

Verduurzaam je woning en investeer in ledverlichting

Veel mensen willen graag bijdragen aan een beter milieu en een duurzame toekomst, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Wil jij een eerste kleine stop zetten en ook nog eens duurzaam met je geld omgaan? Dan kan het investeren in ledverlichting een goed idee zijn.

Een energiezuinige vorm van verlichting

Ledlampen verbruiken ongeveer 85% minder energie dan traditionele gloei- of halogeenlampen en hebben daarnaast een veel langere levensduur. Zo gaat een ledlamp gemiddeld zo’n 25.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp na ongeveer 1.000 branduren al vervangen moet worden. Wat een verschil! Dit scheelt dus niet alleen veel in de energiekosten, maar ook in de aanschafkosten en het milieu. Een ander voordeel van ledverlichting is dat het geen schadelijke stoffen bevat zoals kwik. Op die manier is deze vorm van verlichting dus ook nog eens veel veiliger.

Gezellige ledverlichting voor in huis

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe lampen kun je kiezen uit heel veel verschillende kleurentemperaturen. Zo heb je ledlampen in een range van warm wit tot koel wit, en heb je zelfs verschillende kleuren beschikbaar. Heel handig als je een bepaalde sfeer in je huis wil brengen. Kies voor een werkkamer bijvoorbeeld een heldere witte toon, en voor de woonkamer een knus en warm licht.

Licht gebruiken als extra woonaccessoires? Met ledverlichting is dat geen probleem. Denk bijvoorbeeld aan ledstrips die je onder planken, kasten of achter de tv kunt plaatsen voor extra sfeer en verlichting.

Smart LED en wifi verlichting

De laatste jaren is de Smart LED-technologie steeds populairder geworden. Deze lampen worden steeds betaalbaarder, ze hebben veel verschillende opties in kleuren en zijn ook steeds makkelijker te bedienen. Bijvoorbeeld door een makkelijke app op de smartphone of door middel van Alexa of Google Home.

Hé Google, ik ben thuis! Een aantal jaren geleden dachten we nog niet dat we door middel van spraakcommando’s onze apparatuur in huis zouden gaan bedienen. Nu zetten we zelfs via spraak het licht aan. De laatste 2 jaren meer dan ooit thuis geweest en zijn we ook meer gaan investeren in onze huizen. Of het nu gaat om een grotere televisie, een beter thuiskantoor, of een mooie plek om thuis te sporten; het is hoog tijd om thuis functioneler te maken. Vervang dus ook die oude gloeilampen voor slimme verlichtingsopties en bespaar geld.

Kies voor gezellig én duurzaam. Enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over lifestyle en wonen? Check dan als onze andere artikelen op online lifestyle magazine mensgoodlife.