de-beste-spaanse-netflix-series
Élite

De beste Spaanse Netflix series

Netflix… We besteden er graag onze vrije uurtjes aan, we laten ons meeslepen in verschillende werelden en soms berooft dit platform ons ook nog eens van onze benodigde nachtrust. Het is het nu eenmaal waard! Een mooie film, een ontroerende dramaserie, een spannende crime-serie, een aantal Spaanse series en ga zo maar door. Het is allemaal op Netflix te vinden en daarmee kun je ontsnappen uit je dagelijkse routine. Je kunt blijven hangen in de series en je volledig inleven in de personages. De volgende aflevering lijkt soms meer prioriteit te hebben dan een goede nachtrust of een avondje uit. Toch kan het soms best lastig zijn om een heerlijke bingewatchwaardige serie te vinden…

Ons aanbod aan beste Spaanse Netflix series?

Ben je van de personages gaan houden en ben je daarom eigenlijk helemaal nog niet toe aan allerlei nieuwe personages, weet je niet goed waar je moet zoeken voor een nieuwe (net zo goede of misschien wel betere dan de vorige) serie of denk je simpelweg dat je alle goede series al gezien hebt (is that even possible?!). Netflix heeft zoveel series dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je per ongeluk een aantal pareltjes over het hoofd ziet…

Netflix series worden steeds vaker buiten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië opgenomen. Zo zijn de Spaanse series sterk in opkomst. Of je nu een liefhebber van de Spaanse taal bent of niet, veel van deze Spaanstalige series zijn ook nog eens steengoed. Netflix heeft de smaak te pakken wat betreft Spaanse series en ze leveren wereldwijd succes op. Zo is de serie La Casa de Papel de populairste niet-Engelstalige Netflix serie wereldwijd. Naast dat je aan de serie gekluisterd zit, helpen ze ook nog eens met het bijspijkeren van je Spaanse vocabulaire (handig toch). Je gaat van de Spaanse klanken houden als je er eenmaal aan begint.

Spaanse series

Omdat ook wij helemaal fan zijn van de Spaanse series op Netflix en we genoeg steengoede series gezien hebben, zetten wij er een aantal voor je op een rijtje. Je vindt hier een aantal bekende series waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt (of zelfs misschien al wel gezien hebt). Deze opsomming bevat daarnaast ook minder bekende maar minstens zo’n goede series. Het is dan ook tijd om je aan deze afleveringen te wagen! Viva la Spaanstalige series!

La Casa de Papel

La Casa de Papel, een serie die zeker niet mag ontbreken op onze Spaanse to-watch-list. Deze psychologische actie-serie is een wereldwijd succes gebleken en dat is niet voor niets.

In deze meeslepende en spannende thrillerserie plant ‘El Profesor’ de perfecte roof. Hij vindt 8 dieven die allemaal een eigen specialiteit hebben om deze grootste bankroof aller tijden te laten slagen. De Fábrica Nacional de Moneda y Timbre ofwel de Koninklijke Munt is het doelwit van het meesterbrein achter de roof. Dit is de plek waar het geld in Spanje gedrukt wordt en daarmee een plek waar veel te halen valt. De 8 dieven sluiten zich samen met hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt en het criminele meesterbrein manipuleert de politie vanaf de achtergrond om zijn plannetje te laten slagen. Om met een buit van 2,4 miljard euro het pand ongestraft te verlaten, is het doel. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met autoriteiten en verschillende verassingen.

Weet ‘El profesor’ met zijn geniale en spannende manoeuvres de acht mét de buit uit de Munt te laten ontsnappen of krijgt deze misdaadserie een ander verrassend einde?

Wanneer je begint aan deze serie zul je onder andere Tokio, Berlín, Moscú, Nairobi, Río, Denver, Helsinki en Oslo leren kennen. Vanwaar deze namen? Je zult er snel achterkomen! Op Netflix zijn 2 meeslepende seizoenen te vinden. Het eerste seizoen bevat 13 afleveringen en het tweede seizoen bevat 9 afleveringen. Goed nieuws! Een derde seizoen komt eraan!

Élite

Wanneer je de acteurs uit La Casa de Papel eigenlijk nog niet kan loslaten, kun je er nog een aantal zien schitteren in de serie Élite. In deze serie verplaatsen we ons naar de schoolbanken op de school ‘Las Encinas’. Op deze exclusieve privéschool in Spanje komen drie arbeiderskinderen (Samuel, Nadia en Christian) terecht nadat hun eigen openbare school is ingestort. Deze drie kinderen krijgen een beurs aangeboden voor Las Encinas. Het contrast tussen de jeugd die alles heeft en de jeugd die alles wilt maar niets heeft, komt naar voren. In deze thrillerserie krijg je verschillende gesprekken tijdens een moordonderzoek te zien. Je komt erachter hoe een groep tieners op de meest exclusieve en prestigieuze privéschool terugkijken op de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de dood van een van deze tieners. Wie is het slachtoffer en wordt dit moordmysterie opgelost?

Het eerste seizoen bevat 8 afleveringen en de kans dat je deze serie in een paar dagen wegkijkt is groot. Een tweede bingewatchwaardig seizoen komt eraan!

El Inocente

En dan is er nog El Inocente, de serie die in 2021 haar hoogtepunt bereikte met een reeks spannende onthullingen. Deze Spaanse Netflix Serie blijft je boeien tot aan het einde. De serie start met een stuk uit het levensverhaal van Mateo Vidal (Mario Casas). Een ex-gevangene die vier jaar geleden moest zitten omdat hij bij een ruzie iemand om het leven bracht. Zijn leven lijkt helemaal goed op de rit, tot hij vreemde berichten ontvangt van zijn vrouw, die doen vermoedden dat ze vreemdgaat of ontvoerd is. Zijn leven staat op zijn kop. Om de waarheid te achterhalen duikt hij in duistere intriges en volgen er continue plotwendingen. Een non die zelfmoord pleegt en een wild tweede leven lijkt te hebben, een corrupte politie agent en een heel donker en gevaarlijk nachtleven volgen elkaar achter elkaar op. Een must-see voor fans van Spaanse Thriller series.

Gran Hotel

Het Palacio de la Magdalena in Santander is de plaats waar het zich in deze romantische maar ook spannende serie allemaal afspeelt. We reizen terug naar de twintigste eeuw en worden meegenomen in de gedachten van Julio. Deze ober wil de mysterieuze verdwijning van zijn zus oplossen. Maar dit verloopt natuurlijk niet zonder slag of stoot. Hij hoopt verklaringen te vinden op haar oude werkplek, het luxueuze hotel van de familie Alarcón. Hij infiltreert in dit Gran Hotel als piccolo en onderzoekt de zaak. Er blijkt meer achter de familie Alarcón en haar hotelbedienden te schuilen. Verschillende mysteries rondom deze hoteleigenaren en de werknemers brengen de kijkers meerdere detectiveverhalen. Om het historische drama compleet te maken ontstaat er ook nog eens een onmogelijke liefdesromance tussen Julio en dochter Alarcón (Alicia). Hoe gaat dit aflopen?

Op Netflix zijn ondertussen alweer 3 seizoenen te vinden. Het eerste seizoen bevat 14 afleveringen, het tweede seizoen bevat het dubbele aantal afleveringen (28) en het derde seizoen gaat ertussenin zitten met 24 afleveringen. Oftewel een heerlijke serie om lekker lang van te genieten.

Las Chicas del Cable

De als piccolo infiltrerende Julio uit de serie ‘Gran Hotel’ kunnen we in de serie Las Chicas del Cable zien schitteren in een andere rol. We tijdreizen in deze ontroerende en romantische serie terug naar de jaren 20 in Madrid. Vier onafhankelijke en ambitieuze telefonistes van de Spaanse telefoonmaatschappij luiden een revolutie in. De moderne werkplek, romantiek en vriendschap zijn termen die de dames voor verschillende uitdagingen laten staan. Mooie sets, bijpassende kleding en kapsels maken deze Spaanse dramaserie op Netflix compleet.

Las Chicas del Cable is de eerste serie die exclusief door Netflix gemaakt is en volledig in het Spaans is opgenomen. Al met al kunnen we deze serie samenvatten als een spannende serie met hier en daar een vleugje GTST. Het GTST gedeelte zorgt ervoor dat deze serie soms gezien wordt als eentje die meer bij vrouwen past. Wij omschrijven dit dan ook als een serie om lekker met je vriendin te kijken. Deze kijken we lekker samen op de bank! Op Netflix zijn 3 seizoenen van 8 afleveringen te vinden.

Narcos

Duidelijk onmisbaar in het rijtje van de beste Spaanse Netflix series is de serie Narcos. Bij Narcos verplaatsen we ons naar Colombia waar de beruchte drugskartels een grote rol spelen. Narcos is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de alombekende drugsbaron Pablo Escobar. De strijd tussen de drugskartels en de Colombiaanse overheid komt op een meeslepende wijze naar voren.

De overheid probeert met man en macht de drugshandel te bestrijden maar de kartels sloegen op een bikkelharde manier terug. In Narcos is te zien dat Pablo Escobar via een slinkse wijze de grote baas van het Medellin kartel werd. Niet alleen de regering en politie van Colombia zitten achter hem aan, ook 2 DEA-agenten kunnen we als zijn tegenstanders beschouwen. De eerste twee seizoenen draaien om de opkomst en ondergang van Pablo Escobar. Aan het eind van seizoen 2 kwam het leven van de bikkelharde Pablo tot een einde en stonden de makers van deze thrillerserie voor een uitdaging. Hoe verder, zonder het hoofdpersonage uit de eerdere seizoenen? In het derde seizoen komt het van origine Colombiaanse Calikartel aan bod. Deze kunnen we omschrijven als de grootste concurrent van het Medellin kartel van Pablo Escobar.

Wagner Moura is in deze serie de persoon die in de huid van Pablo kruipt. Hij weet het voor elkaar te spelen om een meedogenloze drugsbaron te spelen die zowel qua innerlijk als uiterlijk op Pablo Escobar lijkt. Hier en daar verschijnen wel de kanttekeningen dat deze Wagner geen Colombiaans accent heeft. Maar als dat het enige is… Van deze misdaadserie zijn 3 seizoenen van 10 afleveringen terug te vinden op Netflix.

El Chapo

Na de serie Narcos zijn we nog niet klaar met de levens van weerzinwekkende drugsbaronnen. We blijven met de serie El Chapo dan ook nog even in deze wereld. Als de serie Narcos bij je favorieten behoort dan kun je El Chapo daar eigenlijk ook meteen aan toevoegen. De opkomst, arrestatie en ontsnapping van de beruchte drugsbaron Joaquín Guzmán, ofwel El Chapo, komt aan de orde. Laat je meeslepen in deze bijna onrealistische gebeurtenissen en leer El Chapo kennen.

Omdat opnamen in Mexico niet veilig genoeg waren, zijn de opnamen in Colombia gedaan. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Joaquín Guzmán Loera. In tegenstelling tot Pablo Escobar is deze crimineel nog in leven. El Chapo bevindt zich dan wel achter tralies, hij heeft toch zijn stem laten horen en geprocedeerd tegen de serie. Is dat niet al reden genoeg om eens te kijken waar hij zich dan zo druk om maakt? De serie bestaat uit 3 seizoenen van respectievelijk 9, 12 en 13 afleveringen.

Vivir sin Permiso

In deze ontroerende en meeslepende serie krijgen we net als bij de serie Narcos en El Chapo te maken met een drugsbaron. Deze keer gaat het om de drugsbaron Nemo die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Deze Galicische schipper laat zich niet kennen en probeert zijn ziekte voor de buitenwereld te verbergen om zo een geschikte opvolger te kunnen vinden. Dit blijkt echter nog niet zo makkelijk te zijn. Er zijn kapers op de kust die andere plannen hebben met het imperium van drugsbaron Nemo.

Vivir sin Permiso is een serie gebaseerd op een verhaal van de schrijver Manuel Rivas over de drugshandel in Galicië. Op Netflix is deze bingewatchwaardige serie van 13 afleveringen dus weer een factor die je van je nachtrust beroofd.

La Catedral del Mar

Barcelona is de plek waar deze serie zich afspeelt. We reizen hier door de tijd naar de veertiende eeuw. Het gaat hier om een verfilming van het gelijknamige populaire boek van Ildefenso Falcones. In de wijk El Born wordt in de 14e eeuw de Santa María del Mar kerk gebouwd en tijdens deze bouw maakt het personage Arnau Estanyol verschillende avonturen mee. In dit historische drama wordt gezocht naar rijkdom en vrijheid. Deze dingen worden echter niet zomaar bereikt. Minachting van de adel en de achterdocht van de inquisitie spelen hierbij nog een belangrijke rol.

La Catedral del Mar is een typisch Spaanse serie. We krijgen een goed beeld van de Middeleeuwen in Barcelona en de relatie met de Katholieke kerk komt naar voren. Op Netflix zijn 8 afleveringen te vinden van deze serie en daarmee eindigen we dit rijtje met wederom een serie voor een paar dagen ;). Dus, waar wachten we op?!

Zo dit zijn ze dan… 8 pareltjes op een rijtje. Plan die me-time maar gauw in, haal de snacks in huis en geniet van deze heerlijke Spaanse series. Ben je klaar met de een? Op naar de volgende! Heerlijk zo’n handige to-watch-list met alleen maar steengoede series, enjoy goodlife!

Vind meer entertainment nieuws op lifestyle voor mannen blog mensgoodlife.