een-coronatest-met-internationaal-erkend-reiscertificaat
een-coronatest-met-internationaal-erkend-reiscertificaat

Een Coronatest met internationaal erkend reiscertificaat

Reizen is de laatste maanden ontzettend veranderd. Waar de wereld zo’n anderhalf jaar geleden aan je voeten lag, werd het ineens stukken moeilijker om erop uit te trekken. Spontaan een vliegticket boeken en een verre reis maken is er nu niet meer bij. Of toch wel? Met een reiscertificaat is er sinds kort steeds meer mogelijk.

Het luchtruim gaat langzaam weer open en dat betekent dat het maken van een reis weer kan. Maar waar moet je rekening mee houden tijdens het reizen in corona-tijd?

Waar kan de reis naartoe?

Ben jij toe aan een trip naar het buitenland? Dan is het handig om vooraf te checken of jouw bestemming reizigers toelaat. Hoewel steeds meer landen hun grenzen hebben geopend, Zijn er nog steeds plekken waar strenge controles zijn, of waar specifieke voorwaarden gelden aan je bezoek. Bekijk via covidcontrols.co gemakkelijk alle voorwaarden en landen. Ook kun je gemakkelijk inzien welk deel van de lokale bevolking ziek en gevaccineerd is. Handig om in overweging te nemen als je extra voorzichtig wil zijn.

PCR-testen met reiscertificaat

Een van de voorwaarden die veel landen stellen is het verplichten van een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat. PCR staat voor polymerase chain reaction en bestaat uit een test waarin genetisch materiaal van het virus kan worden aangetoond. De test wordt meerstal uitgevoerd op materiaal diep uit de neus en kan het virus aantonen binnen mum van tijd. Zo heb je bij veel testen al een officiële uitslag binnen 30 minuten. Waarbij een negatieve test zorgt voor een erkend reiscertificaat.

Gebruik code SPOEDTEST10IF voor 10% korting!

Hoe vraag je een coronatest aan?

Een coronatest klinkt misschien veel lastiger dan het is. Het aanvragen van een test voor een reiscertificaat gaat namelijk heel gemakkelijk online. Kies je locatie en de datum met jet favoriete tijdslot en klaar! Voordat je het weet zijn die koffers gepakt.

Bereid je voor op je volgende reis, met een PCR test is het bijna zo ver, enjoy goodlife!

Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker in een tijd met minder vrijheden is het goed om vooraf te bedenken waar je op vakantie gaat. Zijn op jouw vakantie-plek de parken open en kun je lekker eten op een terras? Moet je overal een mondkapje dragen en ben ik wel verzekerd bij ongevallen? Genoeg food for thought zullen we maar zeggen. Ga jij bijvoorbeeld deze vakantie naar onze Franse zuiderburen dan hou je rekening met het volgende:

Frankrijk heeft op dit moment de status met kleurcode oranje. Dit betekent dat het advies is om alleen naar Frankrijk te reizen indien dat noodzakelijk is. Ook zullen er bepaalde veiligheidsrisico’s zijn en is het dragen van een mondkapje in veel steden en dorpen ook buiten verplicht. Wel zijn sinds half mei de terrassen weer geopend en kan er dus weer gegeten en gedronken worden in de buitenlucht. Ook is de avondklok verschoven, waardoor deze ingaat om 9 uur in de avond.

Tip: Download de Reisapp van Buitenlandse zaken en maak jouw vakantie-bestemming favoriet. Zo blijf je helemaal up to date van de reisadviezen voor dit land.

Reisinspiratie opdoen? Neem een kijkje op ons lifestyle blog voor het laatste travel nieuws voor mannen.