een-zomervakantie-met-het-gezin-boeken-waar-let-je-op
een-zomervakantie-met-het-gezin-boeken-waar-let-je-op

Een zomervakantie met het gezin boeken. Waar let je op?

De zomervakantie komt er weer bijna aan en nu corona zo goed als weg is, kunnen we weer overal onbezorgd naartoe reizen. Als je met kinderen op vakantie gaat, moet je op een aantal dingen letten en zijn er drie opties die je als accommodatie kunt kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van de drie opties. 

All inclusive resort 

Wanneer een vakantie boeken met kinderen op de planning staat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als ouder zijnde. Als de keuze is gevallen voor een all inclusive resort, dan ga je echt voor een ontspannen vakantie. Hierbij hoef je eigenlijk nergens over na te denken en wordt alles voor je geregeld. In de meeste gevallen is er ook een kidsclub aanwezig, waar je kinderen kan afzetten en je wat quality time met je partner kunt hebben. Het enige nadeel is dat over het algemeen de maaltijden heel vet zijn. Ook bevinden zich resort meestal op afgelegen plekken en zijn er omheen niet zoveel bezienswaardigheden. 

Huis

Wanneer je ervoor kiest om een huis te gaan huren, doe dan een goed vooronderzoek. Sommige huizen kunnen namelijk op een afgelegen plek liggen en zijn de supermarkten en activiteiten niet om de hoek en zul je er eventjes voor moeten rijden. Ook kun je de locatie bepalen aan de hand van de bezienswaardigheden in de omgeving en of die ook kindvriendelijk zijn. In de meeste kustgebieden is er wel een pretpark of waterpark aanwezig. 

Appartementen in de stad

Je kunt natuurlijk ook een leuke stedentrip boeken met kids. Veel Europese steden hebben veel kindvriendelijke activiteiten en is het een hele belevenis voor alle leeftijden. Een stedentrip betekent meestal dat je veel gaat lopen en dan is het wel fijn als je appartement op een goede locatie hebt, zodat je vanuit daar naar meerdere activiteiten kunt lopen. In de meeste steden zijn er ook goede verbindingen met het openbaar vervoer naar verschillende delen van de stad. Een stedentrip is natuurlijk hartstikke leuk, maar kan ook vermoeiend zijn. Het is aan te raden om een stedentrip vooraf aan de vakantie te plannen en dan naar een andere plek te gaan om te relaxen. 

Voor vakantie met kinderen kun je verschillende accommodaties boeken, namelijk een all inclusive resort, huis of appartement in de stad. Alle drie hebben ze voor- en nadelen.

Ontdek je beste zomervakantie

Ontdek meer vakantiebestemmingen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.