op-zomervakantie-in-juli-en-augustus
op-zomervakantie-in-juli-en-augustus

Op zomervakantie in juli en augustus

Nu corona in steeds meer landen op zijn retour is, is een zomervakantie 2020 tóch mogelijk. Veel landen zijn sinds 15 juni weer ‘open’ voor toerisme of ontvangen vanaf uiterlijk 1 juli weer vakantiegangers. En dat betekent dat het tijd is voor het plannen van die reis! Waar ga jij naartoe deze zomer?

Europa

YES! Vakanties naar veel Europese landen zijn sinds 15 juni weer mogelijk. Wel is er voor veel landen vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met Code Geel (‘let op: veiligheidsrisico’s) afgegeven. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer mogen en dat de quarantaineverplichting is komen te vervallen. Na de vakantie hoef je dus niet twee weken thuis te blijven.

hoewel er een run is op vakantiehuisjes en campings in eigen land en er ook steeds meer mogelijkheden komen om de grens over te trekken, lijken de Nederlanders op het moment nog niet erg happig op het maken van vakantieplannen. Zo zeggen nog veel mensen die vakantiedagen even achter de had te houden en dit jaar toch lekker thuis te blijven. Maar wat als je wel van plan bent de hort op de gaan? Blijf dan vooral je gezonde verstand gebruiken over de situatie in het land. Kun je leven met de maatregelen die er gehandhaafd worden? En is het mogelijk om veilig van je zomervakantie te genieten?

Where to go?

Wij delen graag onze mensgoodlife vakantie TOP 4 met je:

#1 Geniet van ons land: Nederland

In eigen land vinden we stiekem heel wat leuke plekken. Nederland kan dus zeker ook een goed vakantiegevoel geven aan deze zomer in 2020. Wat dacht je van de Biesbos of de Amsterdamse Grachten?

#2 Ontdek de Egeïsche kust: Turkije

Turkije blijft een topbestemming. Heb jij al eens aan de Egeïsche kust gedacht? Hier vind je een een groene, rotsachtige kust met vele kleine baaitjes en historische bezienswaardigheden. Marmaris, Kusadi  en Bodrum zijn de meest bekende steden in deze regio en trekken vooral veel toeristen, maar ook Bodrum is zeker de moeite waard. Ook deze plaats is zeker insta-proof te nomen; met de witte huisjes en vele roze tropische bloemen Heb jij al zin in een zomervakantie in Turkije?

#3 Geniet van de zon: Sardinië

Ontdek de kristalheldere zee en de intieme baaitjes van de Costa Smeralda in Sardinië. Met 1800 kilometer aan kustlijn beleef jij hier een heerlijk relaxte strandvakantie. Ook zijn er veel historische bezienswaardigheden in de regio. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse vestingstadje Castelsardo of pak de huurauto richting de grotten van Neptunus.

#4 Maak een roadtrip: Kroatië

Kroatie ontdek je het beste met de auto. Deze roadtrip mag dan ook echt niet ontbreken op je bucketlist. Zonnen op het mooiste strand van heel Kroatië? Dan zit je goed op het eiland Brač! Meer op zoek naar een indrukwekkende stad? Split is een geweldige Dalmatische stad die je echt niet over mag slaan. Er staan prachtige oude gebouwen en het is een heerlijke stad om doorheen te slenteren. Maak de reis compleet met een bezoek aan het National park Krka. Hier vind je fraaie uitzichten en kun je zwemmen tussen de watervallen.

Ontsnap even aan alle gekte en ga verantwoord op vakantie, enjoy goodlife!

Ontdek meer travelnieuws op mannen blog mensgoodlife.