old-school-game-boy
Elise Siegwald

Old school Game Boy

Laat je inspireren door Elise Siegwald’s Old School Game Boy, gemaakt in de Steampunk stijl uit de 19e eeuw. Zo gaf Elise een compleet nieuw en kunstzinnig uiterlijk aan de eerste zoals wij die kennen.

Het verhaal achter de Old School Game Boy

Steampunk is een fantasierijk en fictief genre dat verwijst naar de tijd waar stoomkracht de primaire krachtbon uit de 19e eeuw was. In dit genre wordt dan ook een stukje sciencefiction verworven, waarbij futuristische uitvindingen en machines centraal stonden en als verhaal de ronde deden. Nu ruim 100 jaar laten, zijn veel van deze Steampunk verhalen werkelijkheid geworden waarbij metaal altijd de voorkeur boven kunststof heeft gehad.

De geboorte van de Old School Game Boy

De Franse kunstenares Elise Siegwald liet zich inspireren door de Steampunk historie en ontwikkelde met haar ijzersterke fantasie een nieuwe dimensie voor de games op Game Boy zoals wij die nog van vroeger kennen. We hebben hem dan ook toepasselijk de “Old School Game Boy” genoemd. Deze Game Boy heeft een complete transformatie ondervonden, waarbij het uiterlijk helemaal terug in de Steampunk tijd is gebracht. Het resultaat mag er wezen!

Foto’s

Breng de Steampunk tijd terug in jouw huis

Als jij minstens zo enthousiast bent na het zien van deze foto’s als ons, dan raden we je aan om deze stijl ook in huis te brengen. Verzamel een aantal tandwielen, bezoek een rommelmarkt en haal die oude Game Boy van de zolder. Het moment is zojuist aangebroken om vol inspiratie zelf aan de slag te gaan.

Kijk op Behance en laat je inspireren door de creaties van diverse kunstenaars over de hele wereld. Deze te gekke transformatie van een oude Game Boy is gemaakt door Elise Siegwald. Ga aan de slag, enjoy Goodlife!