geniet-van-een-goede-kwaliteit-muziek-in-huis
geniet-van-een-goede-kwaliteit-muziek-in-huis

Geniet van een goede kwaliteit muziek in huis

Speel jij je favoriete muziek af via je televisie? Heb je eerder al eens een internet radio gekocht? Kies je wellicht voor een bluetooth speaker in de slaap- of werkkamer? Het kan heel ontspannend werken, wanneer je gedurende de dag af en toe een half uur tot een uur naar muziek luistert. Ook bij het uitwerken van documenten zetten veel mensen muziek op; het helpt hen de concentratie te behouden en kan creatieve inzichten geven. Heb je moeite om ’s avonds in slaap te vallen? Door kort voor het slapen gaan naar rustgevende muziek te luisteren zal dit makkelijker gaan; je piekert minder door de ontspannende muziek. Een goede kwaliteit muziek is echter allerminst vanzelfsprekend. In dit artikel lees je er meer over.

Investeer in kwalitatief goede speakers

Of je nu kiest voor een losse internet radio, een compleet soundsystem in huis of bijvoorbeeld voor bluetooth speakers; durf te investeren in kwaliteit. Bij een normaal gebruik gaan dergelijke installaties vele jaren mee, waardoor je er lange tijd plezier van hebt en de kosten verspreid over die jaren ook bij een grotere investering meevallen. Over het algemeen heeft een geluidsinstallatie weinig te lijden; het apparaat laat men in veel gevallen op een vaste plek in de ruimte staan. De kans op een defect aan het systeem is hiermee klein.

Tip: moderne speakers kunnen verbonden worden met het internet. Het maakt het noodzakelijk de systemen af en toe van een update te voorzien. Gebeurt dit niet automatisch? Zorg dan dat je de updates periodiek handmatig uitvoert. Het komt een goede werking van de installatie ten goede.

Aandachtspunten bij de aanschaf van speakers

Bij het vergelijken van speakers zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk aan de aanwezigheid van een spraakassistent (Google Assistant, Apple Siri en Amazon Alexa), de opstelling (losse speaker of een set), de aanwezigheid van een oplaadbare accu, de mogelijkheid om de speaker te verbinden via een draadloos netwerk of bijvoorbeeld bluetooth, de optie om een speaker multiroom te gebruiken, enzovoorts. Bij een radio is het zaak te letten op het verschil tussen een AM-, een FM-, een DAB- en een DAB+-radio. Het voordeel van DAB+ is dat het signaal digitaal en vaak zuiverder is dan een analoog FM-signaal op de radio.

Tip: een vertrouwd aanbieder van audio-apparatuur als Teufel biedt je de mogelijkheid om verschillende apparaten van het eigen huismerk op hun website met elkaar te vergelijken. Dit helpt je tot een weloverwogen keuze te komen.

Ontdek meer gadgets voor mannen op lifestyle nieuws blog mensgoodlife.

Foto: Teufel