kies-voor-duurzame-verlichting-binnen-en-buiten
kies-voor-duurzame-verlichting-binnen-en-buiten

Kies voor duurzame verlichting binnen en buiten

Niemand wil graag in een ongezellig kil licht komen te zetten? Verlichting doet enorm veel met de uitstraling van je huis. Een klein sfeerlampje in de hoek van de kamer doet werkelijk wonderen aan de invulling van je inrichting. En ook in de tuin zit je meteen gezellig met wat sfeervolle led verlichting. Ben jij op zoek naar duurzame maar gezellige lampen voor in en rondom het huis? Volg dan deze tips!

Tip #1 Weg met die gloeilamp

Hopelijk is dit niet nodig om nog te vermelden, maar die ouderwetse gloeilampen zijn natuurlijk zeker niet duurzaam. Mocht je toch nog wat oude gloeilampen hebben hangen, hang ze dan vooral in een ruimte waar de lamp niet zo lang brandt. Denk bijvoorbeeld aan een kelder of een schuurtje. Wil je toch echt helemaal duurzaam? Dan is led-verlichting toch echt een must! Een aanrader is ook een dimmer, waarmee gemakkelijk het wattage van de lamp kan worden aangepast. Zo maak je een gezellig hoekje toch al snel knus en bespaar je heel wat energie.

Tip #2 Ga voor daglicht

Niets zo mooi als grote ramen en veel daglicht in huis. Zo hoef je niet voor ieder klein wisselwasje het licht aan te maken. Ben jij een echte klusser? Overweeg dan ook eens om de wanden een lichte kleur te geven. hierdoor kun je optimaal van het daglicht profiteren. Voor een extra toevoeging in je kamer kies je bijvoorbeeld voor een simpele led verlichting strip. Dan komt die kleur op je wanden helemaal tot z’n recht.

Tip #3 Kies de perfecte lamp voor iedere plek

Het juiste licht op de juiste plek is erg belangrijk voor je gemoedstoestand, maar ook ontzettend handig. Voor de woonkamer of tuin is het hebben van alleen wat sfeerlampjes prima. Een gedempt licht is namelijk rustiger voor je ogen en geeft in de avond dus wat meer ontspanning. Ben je op zoek naar licht voor je werkkamer, dan heb je toch wat meer licht nodig. Met een helder wit werklicht zie je namelijk veel meer wat je aan het doen bent. Dat werkt toch wat makkelijker.

Zit er gezellig en duurzaam bij en zet jezelf en je bezoek in de spotlights. Enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over lifestyle en wonen? Check dan als onze andere artikelen op online lifestyle magazine mensgoodlife.