Urbanears-alby-maroon
Urbanears-alby-maroon

Zo kies je bij een nieuwe koptelefoon tussen in-ear of over-ear

Er zijn verschillende soorten koptelefoons met allemaal voor- en nadelen. Voordat je een nieuwe koptelefoon aan gaat schaffen, is het dan ook van belang dat je alle mogelijkheden even bekijkt. Ga je voor een in-ear, on-ear of over-over-ear model? Wij bekeken een aantal modellen van Urbanears en geven hieronder wat tips! Om het extra leuk te maken geven wij je de kans om zelf een van hun modellen te proberen via een weggeefactie op Social Media.

Wireless headphones

De meeste van ons luisteren graag naar hun favoriete muziek op verschillende momenten van de dag. Tijdens het reizen of tijdens het sporten bijvoorbeeld. Wanneer je muziek luistert met standaard oordopjes dan heb je ongetwijfeld al weleens ruzie gehad met de draden. Ontzettend irritant… Met de verschillende draadloze koptelefoons zijn deze ruzietjes gelukkig verleden tijd! Zo kies jij voor de juiste koptelefoon in de juiste situatie.

In-ear headphones

In-ear headphones geven muziek in een zeer draagbaar formaat. Daarom is deze in-ear koptelefoon van Urban Ears ideaal voor de regelmatige reizigers onder ons. Je kunt deze koptelefoon gewoon in je broekzak bewaren. Ben je op zoek naar een koptelefoon die erg goed het omgevingsgeluid kan dempen? Dan is een in-ear model niet de go-to koptelefoon, je leest straks meer over de on-ear optie. Qua comfort zijn de meningen verdeeld. De een heeft wat gevoeligere oren en vindt het niet fijn wanneer je langdurig een oortje in je oor hebt. De ander heeft hier weer minder last van. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat een on-ear of over-ear model als comfortabeler ervaren wordt dan een in-ear variant. Wat betreft het geluid, meer dan prima! Alleen de basgeluiden kunnen wat te wensen over laten omdat er geen ruimte meer bij het oor zit. Ook dit heeft te maken met smaak en voorkeur. Hoe fijn is het dan dat er meerdere goede modellen op de markt zijn, zodat je iedere situatie ideaal kunt maken.

Over-ear headphones

Dan hebben we nog de over-ear headphones die zoals de naam al zeggen, over je oor geplaatst worden. Deze koptelefoon is populair vanwege de comfortabele fit én de uitgebreide mogelijkheden met geluiddemping en goed geluid. Smaken verschillen en daarom zijn er veel verschillende over-ear varianten met allerlei kenmerken. Zo hoor je met de koptelefoon die bij jou past, precies wat je moet horen en weinig andere (storende) geluiden. Deze koptelefoon is de meest populaire als het gaat om actieve noise cancelling. Qua comfort is het belangrijk dat je goed kijkt naar onder andere de hoofdband. Deze moet dik en zacht genoeg zijn om het gewicht over de bovenkant van je hoofd te kunnen verspreiden. Wat betreft het geluid wordt er soms gezegd dat je het meest consistente en goede geluid ervaart met een over-over-ear model.

On-ear headphones

Bij on-ear headphones heb je genoeg ruimte bij de oren, waardoor je een meer “open” geluid ontvangt. Heeft de koptelefoon geen actieve remming van omgevingsgeluid? Dan zul je niet veel hebben aan deze koptelefoon in drukke en rumoerige ruimtes. Comfort is een groot pluspunt van deze koptelefoon. Hij zit lekker op je oor, is niet al te zwaar en zweet niet. Langdurig muziek luisteren kan met deze koptelefoon dan ook zeker. De modellen van Urbanears passen bij haar naam, ze hebben een elegante en toch Urban uitstraling. Je geniet van een fijn draagcomfort, wat belangrijk is om optimaal van je favoriete muziek te genieten.

Weggeefactie

Zelf de muziek door de modellen van Urbanears ervaren? Doe dan snel mee met onze winactie op onze Social Media en wie weet ben jij op 4 december 2020 de gelukkige ;-).

Geniet van jouw favoriete songs met de koptelefoon die bij jou past, enjoy goodlife!

Vind meer gadgetnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.