4x-goede-tips-voor-filmen-met-je-telefoon
4x-goede-tips-voor-filmen-met-je-telefoon

4x goede tips voor filmen met je telefoon

Ben jij gek op het maken van filmpjes? Voor YouTube of gewoon om op een later moment terug te kijken? Het maken van video’s is natuurlijk mogelijk met een videocamera, maar ook met je telefoon kom je tegenwoordig al een heel eind. Telefoons van tegenwoordig zijn vaak voorzien van fantastische camera’s, waardoor het mogelijk is om te filmen in hoge kwaliteit. Er zijn een aantal goede tips die van pas komen als je graag filmt met je smartphone. Welke tips dit zijn? Dat lees je hieronder!

Gebruik een telefoon met goede camera

Om mooie video’s te maken met je smartphone is het natuurlijk belangrijk om te beschikken over een telefoon met goede camera. Want hoe slechter de camera is, hoe slechter ook je filmpjes zijn vanwege de lagere kwaliteit. Heb je een oude telefoon? Dan is de kans aanwezig dat de camera hiervan niet optimaal is. In dit geval is het een betere keuze om een nieuwe smartphone te kopen als je graag filmt met je telefoon. Kies dan voor een toestel met camera’s van hoge kwaliteit, zodat je ervan verzekerd bent dat jouw filmpjes haarscherp worden.

Ben je op zoek naar een toestel met camera’s van topkwaliteit? Dan zit je met de Google Pixel 7 met abonnement goed. Deze telefoon heeft twee geavanceerde camera’s aan de achterkant: de hoofdcamera van 50 megapixel en de ultragroothoeklens van 12 megapixel. Hiermee is het mogelijk om in 4K-kwaliteit te filmen, waardoor je alles scherp kunt vastleggen.

Gebruik altijd twee handen

Om mooie video’s te maken is het een aanrader om altijd twee handen te gebruiken. Dit zorgt voor meer stabiliteit dan dat je filmt met slechts één hand. Houd er wel rekening mee dat wanneer je twee handen gebruikt, je niet per ongeluk vingers voor je lens houdt.

Koop een statief voor je telefoon

Lukt het je niet om je telefoon goed stil te houden tijdens het filmen? Dan is het slim om een statief te kopen. Plaats hier je telefoon op en je bent ervan verzekerd dat je geen beweging in je video hebt. De smartphone is op deze manier stabiel neer te zetten en dit bevordert de kwaliteit van je video’s.

Voorkom te veel zoomen

Hoe aantrekkelijk het misschien ook lijkt om tijdens het filmen met je telefoon vaak even in- of uit te zoomen, het is niet verstandig. Door veel te zoomen vergroot je de kans dat de kwaliteit van je video slechter wordt. Het beeld kan uitgerekt worden op deze manier en dit heeft een slechte invloed op de kwaliteit. Wil je het voorwerp van je video graag dichterbij hebben? Dan is het beter om gewoon even wat dichterbij te gaan staan dan dat je voor inzoomen kiest.

Met deze tips in je achterhoofd ben je al een goed eind op weg in het maken van video’s van hoge kwaliteit. Het is ook een kwestie van veel oefenen. Leer de camerafuncties van je toestel kennen en maak vooral lekker veel filmpjes. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je straks af gaat. Dan schiet je de ene na de andere mooie video!

Ontdek meer mobiele telefoons voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.