zo-ben-jij-een-hoffelijke-chauffeur-voor-je-date
zo-ben-jij-een-hoffelijke-chauffeur-voor-je-date

Zo ben jij een hoffelijke chauffeur voor je date

Een romantische avond krijgt meerwaarde wanneer je je date mag ophalen met je auto. Hoe gedraag je je achter het stuur wanneer de potentiële liefde van je leven op de passagiersstoel plaatsneemt? Een aantal tips om een hoffelijke sturende gastheer te zijn.

Praat niet te veel over de auto

Tenzij je date Sophia Floersch of Abbi Pulling heet – en die kans achten we klein – ga je niet te veel over je auto praten. In negen van de tien gevallen interesseert het je gast niet veel of het een lease auto betreft, hoeveel versnellingen die heeft of wat de topsnelheid is. Als jullie er maar veilig in van A naar B komen. Sowieso ben je als chauffeur weinig aan het woord, je bent de gastheer die nu en dan vragen stelt. Zo laat je zien dat je je voldoende op de weg concentreert.

Subtiel optrekken en afremmen

Het prettigst voor zowel jou als je bijrijder is langzaam optrekken en geleidelijk remmen. Een trucje om te zien of je dit subtiel genoeg doet: als het hoofd van degene in de stoel naast je meebeweegt tijdens deze handelingen, moet je het rustiger aan doen. Straal zowel controle als een zekere nonchalance uit en hoezeer je ook geïnteresseerd bent in je date, kijk je deze slechts af en toe kort aan tijdens het gesprek. Diegene weet ook wel dat je de weg in de gaten moet houden. Bewaar je verliefde blik voor straks aan tafel.

No go’s

In je eentje ben je misschien een assertieve chauffeur, die weinig afstand houdt, veel inhaalt, commentaar heeft op medeweggebruikers en allerlei andere dingen doet waar bijrijders niet per definitie vrolijk van worden. Laat staan dat ze zich er veilig door voelen. Idealiter haal je deze fratsen normaal gesproken natuurlijk ook niet uit. Een enkele (grappige) verwensing ten opzichte van een door rood overstekende fietser moet kunnen, maar bumperkleven en bellen zijn echt no go’s.

Ruim de auto van tevoren even op

Wil je meteen een goede indruk maken zonder dat je ook maar een meter gereden hebt, dan pak je de stofzuiger en schoonmaakmiddelen er ’s middags alvast bij. Het was misschien toch weer hoog tijd om de binnen- en buitenkant van je trouwe vierwieler de aandacht te geven die deze verdient. Denk je kans te maken op een wilde nacht, doe dan alvast hetzelfde met je woning. Het is wat extra werk, maar zeker de moeite waard voor een eerste indruk. Net als het uitzoeken van een passende outfit – lees er hier meer over.

Ontdek meer vette auto’s voor heren op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.