Een culinaire avond met je beste vrienden, familie of partner, maak je compleet met Affligem, het smaakvolle seizoensbier. De verschillende ingrediënten en het brouwproces van Affligem zorgen voor een grote variatie aan aroma’s en smaken. Perfect om af te stemmen op de gerechten en hapjes.

Affligem, het smaakvolle seizoensbier

Affligem, het smaakvolle seizoensbier

Een rijke historie
Het Belgisch speciaalbier Affligem heeft een rijke historie. Vernoemd naar het Vlaamse dorpje Affligem, werd de abdij opgericht in 1074, waar vanaf 1083 het bier werd gebrouwen. Het Affligem-bier is eeuwenlang gebrouwen door de monniken van de abdij. Het recept? Eeuwenoud en onveranderd.

In 1956 is het brouwen overgenomen door een nabij gelegen brouwerij, de monniken van de abdij zijn nog steeds nauw betrokken bij het proces, waarbij honderden jaren vakmanschap, samengaat met de nieuwste technologieën.  Het brouwen in de ambachtelijke brouwerij is handwerk, de sfeer van het familiebedrijf is gemoedelijk en er wordt gewerkt met eindeloze passie. En dat proef je!

De Affligem recepten
De bekende Belgische biersommelier Sofie Vanrafelghem ontwikkelde speciaal voor Affligem recepten waarbij de smaken in het gerecht perfect tot hun recht komen in combinatie met het Blond, Dubbel of Tripel Affligem-bier. Uiteraard hebben wij enkele tips voor je geselecteerd.

Een echte aanrader vooraf is de combinatie van de frisse, licht bittere smaak van het Saazer hop in Affligem Blond met de zoute smaak van een karaktervolle Spaanse Serranoham.

Op zoek naar een wat meer vullend gerecht? Kies dan voor de zoete, kruidige smaken van stoofvlees met ontbijtkoek, wat perfect is in combinatie met de tonen van kaneel, steranijs en zoethout uit de Affligem Dubbel.

Zin in een fruithapje? Breng het intense aroma van rijp fruit, een van de meest herkenbare aroma’s in Affligem Tripel, samen met een tarte titan van banaan. Je gaat er geen genoeg van krijgen.

En vergeet niet, Affligem is gewoon heel erg lekker, deze gebalanceerde afdronk is niet alleen heerlijk tijdens een diner, maar ook om van te genieten tijdens de borrel of op het terras. Ontdek Affligem, het smaakvolle seizoensbier and enjoy goodlife!

Meer over Affligem