de-smaakvolle-wijnen-van-het-franse-wijnhuis-wild-pig
de-smaakvolle-wijnen-van-het-franse-wijnhuis-wild-pig

Herken je favoriete wijndruif met Wild Pig

It’s wine o’clock! Het kiezen van de meest smaakvolle wijnen is wat Wild Pig betreft niet alleen een kwestie van smaak. Emotie speelt daarnaast een belangrijke rol! Je kiest je wijn aan de hand van de omstandigheden en het gezelschap, die natuurlijk niet altijd hetzelfde is. Wijn is meer dan alleen een glas gezelligheid. Het gaat om het maken en zelf ontdekken van associaties. Wild Pig heeft hier een hele fijne methode voor om zo je eigen favoriete druif/druiven te ontdekken!

Wild Pig wijnen

Een toonaangevend wijnhuis in de Rhône en de Languedoc, Maison Gabriel Meffre, werd in 1936 opgericht en produceert sinds 1997 Wild Pig wijnen. Achter Wild Pig schuilt het verhaal van Greta, een wild zwijn. Regelmatig kwamen er één of meerdere wilde zwijnen naar de wijngaarden om de lekkerste druiven te bemachtigen. Één wild zwijn in het bijzonder trok de aandacht, zij verscheen keer op keer en kreeg als lieveling de naam Greta.

In het zuiden van Frankrijk produceert een vrouwelijke wijnmaker de Wild Pig wijnen met als missie om toegankelijke en herkenbare wijnen te creëren. Ze heeft een “systeem” bedacht waarbij je wijn kiest op basis van emotie, meer dan op basis van smaak. De wijnkeuze wordt immers bepaald door de omstandigheden en het gezelschap, die kunnen variëren. Wild Pig is inmiddels een gerenommeerde wijn die niet mag ontbreken in jouw wijnpaal.

Van een ochtenddouche tot zwemmen bij maanlicht…

Minder keuzes op basis van smaak en meer keuzes op basis van emotie dus. Wanneer je wijn drinkt, moet je je afvragen wat er in je opkomt en met wie je deze wijn het liefste zou willen drinken. Ook mag je je dromen de vrije loop laten wanneer je de wijn proeft. Zo ontwikkeld iedereen eigen referenties bij de verschillende wijnen. Dit “systeem” werkt plezierig, makkelijk en leerzaam voor de herkenning van druivenrassen.

Associëren maar…

In Nederland zijn er 7 verschillende soorten Wild Pig wijnen te verkrijgen: chardonnay, sauvignon blanc, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syrah en syrah rosé. Verschillende mensen hebben hun associaties met deze wijnen gedeeld. Door je eigen associatie te noteren, leer je binnen no-time welke wijn je wanneer wil. Het wijnwiel van Wild Pig kan je hierbij helpen!

Vol enthousiasme en een goede dosis dorst zijn wij aan de slag gegaan met het wijnwiel. Collega Jean heeft een voorliefde voor de rode wijn Shiraz en die smaakt heerlijk! Waar hij over droomt bij het drinken van deze wijn? Een uitzicht over een franse wijngaard op een zonnige dag. Het moment van de dag is dan toch wel de avond. Wie zegt er nou nee tegen een zomeravond met een klein briesje, een glas goede wijn en bijpassende hapjes. C’est la vie! De volgende keer drinkt hij deze wijn met een stel goede vrienden, waaronder een echte connaisseur als het gaat om goede wijnen. Waar hij nu aan denkt? De volgende wine and dine 😉 en welke hapjes er dan nog mogen ontbreken. Nu is het aan jullie om je eigen associatie te maken. Schroom niet om dit bij de velerlei aan wijnsoorten te doen. Een ware ontdekking! Santé.

Chardonnay

Aroma’s van bloemen en honing en een sprankelende smaak. Deze wijn is onder andere vergeleken met een ochtenddouche en een spontane kus van een vreemde.

Sauvignon blanc

Citroen en exotische aroma’s in deze wijn roepen associaties op als rollebollen in het gras en de eerste lentezon.

Viognier

Aroma’s van perzik en peer komen terug in deze wijn. Één slok, en associaties als zwemmen bij maanlicht en flirten worden opgeroepen.

Syrah rosé

Deze uitbundige wijn met aroma’s van framboos en cassis lieten mensen wegdromen naar een koude lentenacht, een terrasje en de Champs-Élysées.

Merlot

Pruim en braam aroma’s horen bij deze rode wijn. Deze wijn refereert naar liefde, onder een dekentje bij de open haard en chocolade. 

Cabernet sauvignon

Heerlijk rijpe en zwart fruit aroma’s kenmerken deze wijn. Associaties als een goed gesprek, samen plannen maken en met goede vrienden komen naar boven.

Syrah

Aroma’s van bramen en zwarte bessen horen bij deze wijn. Associaties als mysterie, dansen op tafel en koken met kruiden kwamen naar voren.

Laat je gedachtes de vrije loop en droom weg met Wild Pig wijnen, enjoy goodlife!

Vind meer drinken nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.