proef-iedere-maand-speciaalbier-van-lokale-brouwerijen
proef-iedere-maand-speciaalbier-van-lokale-brouwerijen

Proef iedere maand speciaalbier van lokale brouwerijen

Wil jij graag nieuwe speciaalbieren ontdekken? Het bezoeken van lokale bierbrouwerijen of speciaalbier cafe’s zit er voorlopig helaas nog even niet in. Maar dit hoeft de pret niet te drukken, want je kunt ook eenvoudig online speciaalbier bestellen. Zo steunen we toch nog de lokale brouwerijen in deze moeilijke tijd. En je support natuurlijk ook jezelf om telkens nieuwe biertjes uit te proberen. Je kunt tegenwoordig zelfs iedere maand een bierpakket laten thuisbezorgen aan jouw voordeur.

Lees in dit artikel alles over hèt bierpakket voor de Nederlandse bierliefhebber:

Speciaalbier abonnement

Iedere maand zitten er vijf nieuwe speciaalbieren van lokale Nederlandse brouwerijen in het bierpakket. Het pakket bevat daarnaast onder andere foto’s, een verhaal van de brouwer én een uitgebreide geschiedenis van het biertje. Zo weet jij precies wat je drinkt en van welke brouwerij het afkomstig is. Daarnaast staat er iedere week één fles centraal, de fles van de week. Online kun je vervolgens de achtergrondinformatie van de desbetreffende brouwerij lezen in een blog. Je kunt het pakket eenvoudig bestellen en thuis laten bezorgen, maar je kunt het ook zelf ophalen bij een pick-up point.

TIP: Geef hem ook weg als een uniek cadeau voor een vriend of familielid.

Sallands landbier

Hoe wordt bier gemaakt?

Bier wordt gemaakt van water, graan, hop en gist. Het brouwen van een biertje is niet perse heel eenvoudig. Je moet tijd en geduld hebben. De eerste stap in het brouwproces is mouten. Mouten begint bij het weken van de gerst in water. Er komen vervolgens verschillende stappen kijken bij het maken van een brouwsel: maischen, koken, gisten en bottelen. Hoe dit precies in z’n werk gaat kunnen de echte brouwers je natuurlijk veel beter uitleggen. Iedere biersoort is natuurlijk ook uniek en wordt op een andere manier gebrouwen.

Weetje: Mouten is vaak smaakbepalend en bepaalt ook de kleur van het bier.

Iedere bierbrouwerij deelt graag zijn verhaal over zijn eigen bier. En jij maakt er kennis van, door een bierabonnement te nemen bij Fles van de Week. Eén van de lokale brouwerijen in de Veluwen schenkt er alvast eentje voor je in…

Brouwerij de Vlijt

Laat je het hele jaar door verrassen met het “Fles van de week” bierabonnement, enjoy goodlife!

Proost en geniet! Wil jij meer lezen over speciaalbier en drinken? Lees dan snel verder op lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.