Top 5 champagne cocktail recepten
John Wardell

Top 5 champagne cocktail recepten

Maak champagne drinken nog specialer en de momenten nog bijzonderder met de top 5 champagne cocktail recepten, exclusief samengesteld voor onze mensgoodlife lezers.

Top 5 champagne cocktail

#1 Mojito champagne

Stamp munt en limoen (in aparte glazen). Mix het met ijs en een beetje suiker. Schenk de champagne in en voeg een scheutje rum toe.

#2 Grand mimosa campagne cocktail

Gebruik vier eetlepels Grand Marnier en twee eetlepels versgeperst sinaasappelsap. Vul aan met champagne en versier je champagne cocktail met een reepje sinaasappelschil.

#3 Champagne cocktail classic

Champagne met aardbeien is een klassieker. Deze neemt wel enige voorbereiding: Vul een bakje met frambozen, aardbeien en veenbessen (max. 2 à 3 bessen per drankje). Hoeveelheid fruit hangt af van hoeveel cocktails je van plan bent te maken. Giet dan cognac over de fruit tot ze allemaal ingeweken zijn, sluit het bakje en laat het een dagje staan in de koelkast.
 Wanneer je klaar bent om jouw champagne cocktails maken, schep dan een paar fruit eruit met een beetje van de cognac / bessensap en vul de bodem van elk glas. Top het af met champagne.

#4 Champeer

Giet perenmoes in een champagneglas. Schenk er champagne bij en drink het pas op als het eenmaal gestopt is met bruisen. Niet roeren. Versier je champagne cocktail met peerschijfjes.

#5 Hard champagne

Voor een extra kick, schenk ¼ deel bourbon en ¾ deel champagne. Voeg een scheutje limoensap toe en versier het met een limoen schijfje. Dit was de laatste van de top 5 champagne cocktail recepten!

Tip

Gebruik altijd gekoelde champagne en indien mogelijk, gekoelde glazen. Gebruik champagne van betere kwaliteit. Let op: Wanneer de champagne plat wordt, verliest het zijn charme.

Salut i força al canut, drink met mate(n) and enjoy goodlife