28-suikerklontjes-per-dag
Diabetes Fonds

28 suikerklontjes per dag

Je wordt ’s morgens wakker en neemt een Red Bulletje, want je gaat vandaag een presentatie geven aan een grote groep mensen. Onderweg pak je nog even snel een bakje koffie en omdat je een zoetekauw bent doe je er een zakje suiker bij. Eenmaal aangekomen neem je nog snel een wit bammetje met hagelslag en voor je het weet heb je aan het einde van de da 28 suikerklontjes op. Dat is 13 suikerklontjes te veel, omdat een volwassen man genoeg heeft aan 15 suikerklontjes op een dag. Let hiermee op…

Is suiker verslavend?

Je raadt al wel waar we je op willen attenderen… we krijgen veel te veel suiker binnen en dat is helemaal niet nodig. Veel voedselproducenten maken producten zoet omdat we dit lekker vinden. Daarbij wordt gezegd dat suiker een verslavende werking heeft en dat je er dikker door wordt. Hierover zijn overigens de meningen verschillend.

Doe de Suiker Challenge!

De stichting Diabetes Fonds stimuleert je om mee te doen met de “Suiker challenge“. Hierbij neem je 7 dagen lang geen toegevoegde suikers. Je hoeft dus niet op dieet, maar een verandering in je leefstijl wordt wel aangeraden.

Don’t be a sugar daddy, eat healthy. Enjoy goodlife!

Ontdek meer gezonde voeding voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.