Skitterphoto

Bakken en Roken, het is BBQ Weer!

Sinds een paar dagen staat de zon al volop te schijnen en het wordt dan ook weer bijna tijd om echt te gaan BBQ. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet doen om jouw BBQ geweldig te maken. Voordat je door leest, vergeet niet alvast al je vrienden uit te nodigen, want met zo een BBQ zou je eigenlijk alles moeten delen!

Wat heb ik nodig?!

Om te BBQ heb je heel wat nodig naast eten en een BBQ. Vooral als je niet alleen BBQ (hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch?) Daarom is het handig om te weten wat je allemaal in huis moet halen om een echt BBQ feestje te geven.

Papieren borden. Vergeet je eigen borden, want papieren borden zijn een echt gemaks gelukje. Niemand wilt na een gezellige BBQ een berg afwas zien staan in de keuken of op de eettafel. Zorg er daarom voor dat je papieren borden in huis haalt om jezelf van dit gemak te voorzien.

Papieren bekers. Ook zijn papieren bekers een must have. Precies voor dezelfde reden als de papieren borden natuurlijk.

Er zijn ook plastic varianten, maar aangezien jij het BBQ feest van de eeuw geeft lijkt het me belangrijk om ook aan het milieu te denken. (De CO2 uitstoot en al het vlees van je BBQ na een avondje is namelijk al genoeg hoofdzorg voor de regering haha…)

Waar je geen papieren variant voor kan gebruiken is bestek. Zorg er dus voor dat je plastic bestek haalt voor hetzelfde gemak.

Een ander dingetje dat voor een lekkere smaaksensatie geeft tijdens de barbecue zijn natuurlijk sausjes. Kijk daarom ook even in je Carrefour market folder (als je ergens in Brabant of Limburg woont) voor fixe aanbiedingen voor je sausjes.

BBQ vlees

We hebben het al kort besproken, maar we gaan het weer bespreken, want vlees is meestal de enige echte reden voor de BBQ. Vlees is er in alle soorten en maten, varken, rund, kip, kebab, worstjes, hamburgers. Je kan het eigenlijk net zo gek maken als jij je barbecue feestje wilt hebben.

Veel mensen karakteriseren hun barbecue met goed gemarineerd vlees dat je de vorige dag hebt gemarineerd en de hele dag, nacht en dag hebt laten intrekken. Eerlijk, ik doe het ook. Maar wat ik ook graag doe is het halen van voorverpakte barbecue gerechten. Deze zijn namelijk lekker makkelijk, want genieten van je eten is lang niet zo leuk als genieten van de mensen om je heen.Een leuke winkel die altijd wel een aanbieding heeft vanaf de lente voor de BBQ is de Lidl, kijk daarom voor actuele aanbiedingen in de Lidl folder!

Ontdek meer lekker eten op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.