beter-koken-met-hulp-van-deze-inspirerende-kookboeken
beter-koken-met-hulp-van-deze-inspirerende-kookboeken

Beter koken met hulp van deze inspirerende kookboeken

Heb je de basis van het koken onder de knie en wil je nog net even een stap verder gaan? Laat je dan inspireren door de volgende kookboeken om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen!

Onze favoriete inspirerende kookboeken:

Momofuku van David Chang

Van crack pie tot fried chicken en pork ramen met een perfect gepocheerd ei. Deze chefkok heeft een paar jaar geleden zijn unieke stempel gezet op de foodwereld. David Chang heeft dit gedaan door een mix van authentieke Aziatische smaken samen te brengen met Amerikaanse klassiekers. Zijn inspiratie haalt hij uit Japan. 

In dit kookboek wordt het verhaal vertelt achter deze chef-kok van de Momofuku bars en bekroonde restaurants. Het boek is vooral ook gevuld met overheerlijke recepten die je allemaal wilt maken. David Chang heeft ondertussen veertien zaken, waaronder een Momofuku Noodle bar en Milk bar; voor de meeste luxe ijsjes, koek en taarten. Momofuku is een fenomeen, dit kookboek wil je niet missen in je keuken!

Plenty van Yotam Ottolenghi

In het kookboek Plenty heeft Yotam Ottolenghi 120 recepten gemaakt met relatief onbekende recepten. Dit kookboek is een must-have in iedere keuken! Deze chefkok werd met dit kookboek bekend als groente tovenaar. Hij maakt de meest verrassende en gevarieerde gerechten met groenten zoals een salade van waterkers met pistache en oranjebloesem. Zijn maaltijden zijn vol met smaak, kleur, overvloed en zonneschijn, ook wel ‘het Ottolenghi effect’ genoemd!

Salt Fat Acid Heat van Samin Nosrat

Als je kookboek wordt aangeprezen door de chefkok, Yotam Ottolenghi, dan weet je dat je toch wel erg lekker kan koken en dat is nogal zachtjes uitgedrukt.

In Salt Fat Acid Heat leert chefkok Samin Nosrat je koken volgens haar revolutionaire, maar ook eenvoudige filosofie. Wanneer je het gebruik van de vier elementen onder de knie hebt, gaat alles wat je kookt meer dan heerlijk smaken. Zout, dat de smaak verbetert; Vet, dat smaak geeft en textuur genereert; Zuur dat de smaak in evenwicht houdt; en Warmte, die uiteindelijk de textuur van het voedsel bepaald. Het is een dikke kookbijbel die voorbestemd is een klassieker te worden!

Appetites van Anthony Bourdain

‘Beter wordt het niet’ is de Nederlandse vertaling van het kookboek Appetites van chefkok Anthony Bourdain. In dit boek vind je recepten die deze chefkok door de jaren heen graag thuis heeft gemaakt. Het zijn prima te bereiden recepten met een goede uitleg, soms hilarisch geschreven en fantastische foto’s. De introductie bij de recepten zijn geweldig, zijn humor is oprecht en rauw geschreven. Zeer vernieuwend kookboek wat ons betreft!

Lees meer over inspirerende kookboeken op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.

Foto: Pexels